Doorgaan naar hoofdcontent

Van werk veranderen outplacementdagboek


Wat al is gebeurd: Elina Janssens is ontslagen. Ze had het al zien aankomen, maar toch kwam het hard aan. Haar ex-baas biedt ontslagbegeleiding aan. In het begeleidingsproces van Vindazo vindt Elina Janssens hulp in haar zoektocht naar een nieuwe baan.

Een belangrijke episode in mijn ontslagbegeleiding treedt in; mijn profiel op LinkedIn is aangepast en mijn cv is gereed. Mijn contacten weten dat ik op zoek ben naar een baan en het solliciteren kan beginnen. Best spannend na zoveel jaren.

De sollicitatietrainingen tijdens de ontslagbegeleiding hebben me goed voorbereid. Ik moet me leren verkopen; dat vind ik niet makkelijk. Ik ben bezig aan een beknopt en pakkend profielschets van mezelf. Ik krijg terugkoppeling waar ik van leer.

Door besprekingen met mijn mentoren weet ik waar ik het liefst ga werken; bij een internationale onderneming. Ik put veel energie uit het werken met mensen uit andere culturen en andere talen. Toch is de inhoud van de baan het belangrijkst. Veelal krijg je pas duidelijke informatie over de positie en sfeer binnen het bedrijf tijdens een sollicitatiegesprek; je kunt niet alleen uitgaan van een vacature.

Drie sollicitatiegesprekken per week

Per week ga ik naar twee a drie sollicitatiegesprekken. Dat is best veel, volgens mijn persoonlijke begeleider. Iedere veertien dagen hebben we een bijeenkomst; we kijken naar mijn sollicitatieactiviteiten en hoe het proces tot nu toe is verlopen. Wat ging goed en waar moet ik nog in oefenen? Vooral het trainen van sollicitatievragen en antwoorden is veel werk; ik ben er heel wat tijd aan kwijt.

Extase en onzekerheid

Er komen veel emoties boven tijdens het solliciteren; extase als een interview goed gaat en onzekerheid in een volgend stadium. Een positieve waarneming is dat de sollicitatiegesprekken op een vakkundige manier worden gehouden en zich toeleggen op mijn vaardigheid en motivering.

Eindelijk heeft ze na vier maanden drie interessante kandidaat-werkgevers gevonden. Helaas is nog niks zeker; het kan zomaar einde verhaal zijn of de baan is toch niet wat ik uiteindelijk zoek. Volhouden is de boodschap en dat kost tijd.
In iedere geval werkzoekende kan bijverdienen thuis met verschillende freelance opdrachten. Zo is het zelfs onbelast bijverdienen
Zie meer informatie in onze video op Vindazo chanel. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

We strive to develop quality mobile and web applications

Life isn't about finding. Life is about creating. Only those who risk going too far can possibly creating something valuable. I started a new company for custom web development and marketing.

See this video on Youtube

Dergatsjev show you fascinating and cool personal videos, which are provided with all kinds of tips & tricks. Whether it's match-play tutorials, live performances, football, entertainment or travel and events. You can find it on our own YouTube channel! fully provided with commentary, we show you the coolest videos. Subscribe now to our YouTube channel to stay informed of our latest and newest videos!  

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbaltrainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Wij - K. Rupel Boom FC - zijn voor volgend seizoen 2021-2022 op zoek naar gemotiveerde jeugdtrainers. Wil je ons team komen versterken binnen ons nieuw project KRBFC 2.0, lees dan hieronder waarom jeugdtrainer worden bij KRBFC iets voor jou zou kunnen zijn ...   Waarom bij K.Rupel Boom FC jeugdopleider worden? Wij zijn een familiale club. We werken als "ONE TEAM" in een vernieuwde structuur en omkadering met topaccommodatie (nieuwe kunstgrasvelden). Je krijgt interne begeleiding, opleiding en ondersteuning aangeboden door onze club. Er zijn ook doorgroeimogelijkheden. We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionaal niveau en bieden een combinatie van spelplezier en degelijke opleiding binnen één van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11. Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe collega's voor verschillende leeftijdsgroepen. We hebben vacatures voor: T2 voor U19 & Beloften ( UEFA B of UEFA A & physical coaching zou een troef zijn )  U10IP ( Get.