Doorgaan naar hoofdcontent

Van werk veranderen outplacementdagboek


Wat al is gebeurd: Elina Janssens is ontslagen. Ze had het al zien aankomen, maar toch kwam het hard aan. Haar ex-baas biedt ontslagbegeleiding aan. In het begeleidingsproces van Vindazo vindt Elina Janssens hulp in haar zoektocht naar een nieuwe baan.

Een belangrijke episode in mijn ontslagbegeleiding treedt in; mijn profiel op LinkedIn is aangepast en mijn cv is gereed. Mijn contacten weten dat ik op zoek ben naar een baan en het solliciteren kan beginnen. Best spannend na zoveel jaren.

De sollicitatietrainingen tijdens de ontslagbegeleiding hebben me goed voorbereid. Ik moet me leren verkopen; dat vind ik niet makkelijk. Ik ben bezig aan een beknopt en pakkend profielschets van mezelf. Ik krijg terugkoppeling waar ik van leer.

Door besprekingen met mijn mentoren weet ik waar ik het liefst ga werken; bij een internationale onderneming. Ik put veel energie uit het werken met mensen uit andere culturen en andere talen. Toch is de inhoud van de baan het belangrijkst. Veelal krijg je pas duidelijke informatie over de positie en sfeer binnen het bedrijf tijdens een sollicitatiegesprek; je kunt niet alleen uitgaan van een vacature.

Drie sollicitatiegesprekken per week

Per week ga ik naar twee a drie sollicitatiegesprekken. Dat is best veel, volgens mijn persoonlijke begeleider. Iedere veertien dagen hebben we een bijeenkomst; we kijken naar mijn sollicitatieactiviteiten en hoe het proces tot nu toe is verlopen. Wat ging goed en waar moet ik nog in oefenen? Vooral het trainen van sollicitatievragen en antwoorden is veel werk; ik ben er heel wat tijd aan kwijt.

Extase en onzekerheid

Er komen veel emoties boven tijdens het solliciteren; extase als een interview goed gaat en onzekerheid in een volgend stadium. Een positieve waarneming is dat de sollicitatiegesprekken op een vakkundige manier worden gehouden en zich toeleggen op mijn vaardigheid en motivering.

Eindelijk heeft ze na vier maanden drie interessante kandidaat-werkgevers gevonden. Helaas is nog niks zeker; het kan zomaar einde verhaal zijn of de baan is toch niet wat ik uiteindelijk zoek. Volhouden is de boodschap en dat kost tijd.
In iedere geval werkzoekende kan bijverdienen thuis met verschillende freelance opdrachten. Zo is het zelfs onbelast bijverdienen
Zie meer informatie in onze video op Vindazo chanel. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

We strive to develop quality mobile and web applications

Life isn't about finding. Life is about creating. Only those who risk going too far can possibly creating something valuable. I started a new company for custom web development and marketing.

See this video on Youtube

Dergatsjev show you fascinating and cool personal videos, which are provided with all kinds of tips & tricks. Whether it's match-play tutorials, live performances, football, entertainment or travel and events. You can find it on our own YouTube channel! fully provided with commentary, we show you the coolest videos. Subscribe now to our YouTube channel to stay informed of our latest and newest videos!  

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbal trainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Voor het seizoen 2021-2022 is K.Rupel Boom FC op zoek naar gemotiveerde jeugdopleiders om ons team te komen versterken in ons nieuwe project KRBFC 2.0 Waarom bij KRBFC jeugdopleider warden... Je werkt binnen deze familiale club als "ONE TEAM" binnen onze vernieuwd structuur, omkadering & accommodatie (nieuwe kunstgrasvelden). De club biedt interne begeleiding, opleiding, ondersteuning & doorgroeimogelijkheden. We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionale niveau en bieden hen spelplezier gecombineerd met een goede opleiding binnen een van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11 Wil zoeken nu nog nieuwe collega's voor verschillende leeftijden: Ben jij onze nieuwe collega voor volgend seizoen 21-22? Of ken jij iemand die interesse zou kunnen hebben? Stuur het hem of haar dan zeker door. Stuur alvast jouw kandidatuur met je sportieve CV naar TVJO@krupelboomfc.be of neem contact op met onze TVJO Kelly Cools voor meer info op +32 (0)478620577.   Zie