Het loon van een supermarktmedewerker

Kristof (27) heeft een opleiding gevolgd tot grafisch ontwerper. Hij heeft echter nog geen baan gevonden in deze sector en werkt daarom momenteel in een supermarkt. Hier verwerkt hij de binnenkomende vracht en coördineert deze naar de juiste gangpaden. Hoewel Kristof liever aan de slag gaat in de grafische sector, vindt hij het werk in de supermarkt niet verkeerd. De sfeer op de werkvloer is goed, waardoor het werk vanzelf leuk wordt.
 Kristof werkt gemiddeld 38 uren per week, hoewel hier enige flexibiliteit in zit. In verband met de wisselende uren van bijvoorbeeld studentmedewerkers kan het daadwerkelijke aantal uren dat Kristof werkt per week verschillen. Op basis van deze uren krijgt Kristof een salaris van 1.900 euro bruto per maand. Dit vertaalt zich naar een maandelijks bedrag van 1.300 euro netto. Hier is Kristof zeker tevreden mee, hij houdt zelfs nog een bedrag over aan het einde van de maand. Deze bedragen zet hij eens in de paar maanden om naar zijn spaarrekening. Sparen met een specifiek doel doet Kristof echter nog niet.

 De uitgaven van Kristof zijn vrij divers. Het grootste deel van zijn loon gaat op aan de huur van zijn appartement en maandelijkse inkopen. Daarnaast geeft hij zijn geld uit aan kleding, avondjes uit met vrienden en zijn hobby schilderen. Af en toe koopt hij zelfs producten die hij eigenlijk niet nodig heeft; 'van die hebben-dingetjes' noemt hij ze zelf. Waar Kristof echt geen geld spendeert, is in dure restaurants en het cazino.
 Als Kristof de lotto zou winnen, heeft hij al een duidelijk idee over wat hij met dit geld zou doen. Een huis in de stad en één huis in een warm land kopen. Ook zou hij zijn ouders trakteren van het prijsgeld. Op zijn verlanglijstje staan in dat geval ook nieuwe gadgets, zoals een smartphone en een gameconsole. In ieder geval zou Kristof er wel voor zorgen dat er genoeg geld overblijft om een luxueus leven te leiden.

 Kristof doet ook af en toe flexijob zodat hij  kan bijverdienen 



Meer informatie over flexijob en bijverdienen.  Kijk video over bijverdienste thuiswerk



Reacties