Doorgaan naar hoofdcontent

Flexijob of bijverdienen in XXI

Heb je al een job of ben je gepensioneerd, maar wil je toch nog een extra inkomen zonder belasting te betalen? Denk dan eens aan een flexi-baan in de horeca of in de kleinhandel. Vanaf 15 juli 2018 is het  mogelijk om onder bepaalde  tot € 6130,00 bij te verdienen per jaar. Hierover hoeft u dan geen belastingen of sociale bijdragen te betalen. Er zitten wel enkele voorwaarden aan vast onbelast bijverdienen

Hoe rijk waren we in 1950 en hoe doen we het nu?


Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat we nu meer verdienen dan zeventig jaar geleden. Een docent economie aan de universiteit van Oxford, Max Roser, beweert dat het gemiddelde inkomen zo’n 4,4 keer hoger ligt dan 1950. In 1950 verdiende een werknemer met een doorsnee-inkomen zo’n 3.300 dollar op jaarbasis. Nu verdient een gemiddelde aardbewoner ongeveer 15.000 dollar op jaarbasis, dus iedereen is rijker dan een werknemer uit Amerika in 1950. De omstandigheden van toen zijn anders dan nu. Het aantal mensen op de wereld is van 2,5 miljard gestegen naar 7,5 miljard. Als deze toenamen niet was gebeurd, dan waren we niet veel rijker dan een Amerikaan uit 1950. We kunnen nu zeggen dat de wereldeconomie gestegen is met een factor 13, omdat het inkomen 4,4 keer hoger ligt en de wereldbevolking keer drie is gestegen.

Is iedereen even rijk?


Dat het inkomen 4,4 keer gestegen is, wilt niet zeggen dat iedereen meteen meer verdient. De Aziaten maken veel winst en profiteren het meest van de globalisering. Belgiƫ doet het ook niet verkeerd met een gemiddelde stijging van 5,7 keer. Dat is beter dan het gemiddelde van 4,4. Echter, er zijn ook genoeg landen die een lager inkomen heeft. Meerdere landen in Afrika heeft misschien wel een stijging van het inkomen, maar als de inflatie meegerekend wordt, zien we toch dat er een daling is. Zij hebben geen winst of profijt kunnen boeken met de globalisering en de inkomensgelijkheid is toegenomen.

Daling inkomen betekent?


De gevolgen van een laag inkomen heeft dramatische gevolgen. De bevolking heeft een lagere levensverwachting, want er is geen geld voor het juiste zorg. Ze lopen meer risico’s op ziektes. Als we het hebben over het onderwijs moeten we waarschijnlijk begrijpen waarom het niet is wat het moet zijn of het er gewoon niet is. Het grootste probleem blijft voeding en wie zijn maag niet gevuld krijgt, kan moeilijk investeren in onderwijs of de economie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

We strive to develop quality mobile and web applications

Life isn't about finding. Life is about creating. Only those who risk going too far can possibly creating something valuable. I started a new company for custom web development and marketing.

See this video on Youtube

Dergatsjev show you fascinating and cool personal videos, which are provided with all kinds of tips & tricks. Whether it's match-play tutorials, live performances, football, entertainment or travel and events. You can find it on our own YouTube channel! fully provided with commentary, we show you the coolest videos. Subscribe now to our YouTube channel to stay informed of our latest and newest videos!  

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbal trainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Voor het seizoen 2021-2022 is K.Rupel Boom FC op zoek naar gemotiveerde jeugdopleiders om ons team te komen versterken in ons nieuwe project KRBFC 2.0 Waarom bij KRBFC jeugdopleider warden... Je werkt binnen deze familiale club als "ONE TEAM" binnen onze vernieuwd structuur, omkadering & accommodatie (nieuwe kunstgrasvelden). De club biedt interne begeleiding, opleiding, ondersteuning & doorgroeimogelijkheden. We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionale niveau en bieden hen spelplezier gecombineerd met een goede opleiding binnen een van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11 Wil zoeken nu nog nieuwe collega's voor verschillende leeftijden: Ben jij onze nieuwe collega voor volgend seizoen 21-22? Of ken jij iemand die interesse zou kunnen hebben? Stuur het hem of haar dan zeker door. Stuur alvast jouw kandidatuur met je sportieve CV naar TVJO@krupelboomfc.be of neem contact op met onze TVJO Kelly Cools voor meer info op +32 (0)478620577.   Zie