Doorgaan naar hoofdcontent

Flexijob of bijverdienen in XXI

Heb je al een job of ben je gepensioneerd, maar wil je toch nog een extra inkomen zonder belasting te betalen? Denk dan eens aan een flexi-baan in de horeca of in de kleinhandel. Vanaf 15 juli 2018 is het  mogelijk om onder bepaalde  tot € 6130,00 bij te verdienen per jaar. Hierover hoeft u dan geen belastingen of sociale bijdragen te betalen. Er zitten wel enkele voorwaarden aan vast onbelast bijverdienen

Hoe rijk waren we in 1950 en hoe doen we het nu?


Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat we nu meer verdienen dan zeventig jaar geleden. Een docent economie aan de universiteit van Oxford, Max Roser, beweert dat het gemiddelde inkomen zo’n 4,4 keer hoger ligt dan 1950. In 1950 verdiende een werknemer met een doorsnee-inkomen zo’n 3.300 dollar op jaarbasis. Nu verdient een gemiddelde aardbewoner ongeveer 15.000 dollar op jaarbasis, dus iedereen is rijker dan een werknemer uit Amerika in 1950. De omstandigheden van toen zijn anders dan nu. Het aantal mensen op de wereld is van 2,5 miljard gestegen naar 7,5 miljard. Als deze toenamen niet was gebeurd, dan waren we niet veel rijker dan een Amerikaan uit 1950. We kunnen nu zeggen dat de wereldeconomie gestegen is met een factor 13, omdat het inkomen 4,4 keer hoger ligt en de wereldbevolking keer drie is gestegen.

Is iedereen even rijk?


Dat het inkomen 4,4 keer gestegen is, wilt niet zeggen dat iedereen meteen meer verdient. De Aziaten maken veel winst en profiteren het meest van de globalisering. België doet het ook niet verkeerd met een gemiddelde stijging van 5,7 keer. Dat is beter dan het gemiddelde van 4,4. Echter, er zijn ook genoeg landen die een lager inkomen heeft. Meerdere landen in Afrika heeft misschien wel een stijging van het inkomen, maar als de inflatie meegerekend wordt, zien we toch dat er een daling is. Zij hebben geen winst of profijt kunnen boeken met de globalisering en de inkomensgelijkheid is toegenomen.

Daling inkomen betekent?


De gevolgen van een laag inkomen heeft dramatische gevolgen. De bevolking heeft een lagere levensverwachting, want er is geen geld voor het juiste zorg. Ze lopen meer risico’s op ziektes. Als we het hebben over het onderwijs moeten we waarschijnlijk begrijpen waarom het niet is wat het moet zijn of het er gewoon niet is. Het grootste probleem blijft voeding en wie zijn maag niet gevuld krijgt, kan moeilijk investeren in onderwijs of de economie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

We strive to develop quality mobile and web applications

Life isn't about finding. Life is about creating. Only those who risk going too far can possibly creating something valuable. I started a new company for custom web development and marketing.

See this video on Youtube

Dergatsjev show you fascinating and cool personal videos, which are provided with all kinds of tips & tricks. Whether it's match-play tutorials, live performances, football, entertainment or travel and events. You can find it on our own YouTube channel! fully provided with commentary, we show you the coolest videos. Subscribe now to our YouTube channel to stay informed of our latest and newest videos!  

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbaltrainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Wij - K. Rupel Boom FC - zijn voor volgend seizoen 2021-2022 op zoek naar gemotiveerde jeugdtrainers. Wil je ons team komen versterken binnen ons nieuw project KRBFC 2.0, lees dan hieronder waarom jeugdtrainer worden bij KRBFC iets voor jou zou kunnen zijn ...   Waarom bij K.Rupel Boom FC jeugdopleider worden? Wij zijn een familiale club. We werken als "ONE TEAM" in een vernieuwde structuur en omkadering met topaccommodatie (nieuwe kunstgrasvelden). Je krijgt interne begeleiding, opleiding en ondersteuning aangeboden door onze club. Er zijn ook doorgroeimogelijkheden. We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionaal niveau en bieden een combinatie van spelplezier en degelijke opleiding binnen één van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11. Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe collega's voor verschillende leeftijdsgroepen. We hebben vacatures voor: T2 voor U19 & Beloften ( UEFA B of UEFA A & physical coaching zou een troef zijn )  U10IP ( Get.