Doorgaan naar hoofdcontent

Straat zonder haat

 

 Haat kan geen misdrijf zijn. Ik haat bijvoorbeeld het communisme en Hitler. Hoe kan je nu het aanzetten tot iets dat niet strafbaar is, strafbaar stellen?
‘De drempel ligt bij het oproepen tot geweld', zegt voorzitter Bart De Wever.
Beelden: De Zevende Dag

Ik ben akkoord dat we onze mening vrij zouden moeten kunnen uiten zonder na te denken of bang te zijn voor gerechtelijke vervolging. Vooral als men geen slechte intenties heeft. Maar geweld gaat vaak gepaard met haat  en het is moeilijk om hierin grenzen te trekken. Haat is bij veel mensen vaak de eerste stap naar geweld.


Ik ben van mening dat dit tot uitspraken kan leiden zoals de blanke buitenlander die zegt: “Ik haat racisme en ik haat negertjes.”. Dat is juist het probleem dat men probeert te voorkomen. De emotie ‘haat’ is een sterke emotie die vaak de aanzetting is tot geweld dat strafbaar is. Dus online via sociale media of offline: boodschappen die aanzetten tot haat, discriminatie en geweld zijn strafbaar. Aanzetten tot haat = aanzetten tot geweld, want statistisch gezien is dit in de praktijk inderdaad zo. Haat eindigt in geweld en discriminatie.

Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof. Een mens leert haten. Als we kunnen leren om te haten dan kunnen we ook leren om lief te hebben. Liefde komt gemakkelijker in ons hart dan haar tegenpool.

Het doel van het bestuderen van de geschiedenis is niet om het menselijk handelen te bespotten, noch om erover te huilen of om het te haten, maar om het te begrijpen en er hopelijk dan van te leren voor onze toekomst.

Geschiedenis leert ons dat het een korte weg is van vrees tot haat en de weg van haat tot geweld is nog korter. Rechters weten dit heel goed en nemen dikwijls gelijkaardige beslissingen. Dat is soms niet helemaal correct, maar in de praktijk is het vaak de betere oplossing.
Jammer genoeg heeft niet iedereen een goed besef van zijn emoties of kunnen zij deze niet zo mooi verwoorden als een politicus. Daarom worden hun woorden vaak door anderen verkeerd geïnterpreteerd volgens hun eigen ervaringen en inlevingsvermogen.

Haat en angst zijn middelen om iemand op korte termijn te beïnvloeden, maar over een langere periode heeft dit het tegenovergestelde effect.

Wie het hiermee eens is: like of deel. Ben je niet akkoord schrijf dan een reactie, want ook uw menig is belangrijk voor mij en anderen.
Zorg ervoor dat het zonder haat is, anders weet je het zelf al. :-)

 

Afbeelding om op een-shirt af te drukken.
 


Reacties

Populaire posts van deze blog

We are looking for Flutter Developers

  We are looking for Flutter Developers one Senior and one Junior who will join our talented software team that works on mission different applications. Your duties will include managing Flutter (Android, iOS, Web) application development while providing expertise in the full software development lifecycle, from concept and design to testing. Senior should have good experience in building high-performing, scalable, enterprise-grade applications and be able to write clean code with Provider design patterns and ensure your programs run properly. We also expect you to be passionate about building software and perform well working in a team, along with developers, engineers, and web designers. Junior will learn by creating apps instantly with documentation and support. Flutter Developer Responsibilities Are Design and develop high-volume, low-latency applications for HR sector and business applications systems and delivering high-availability and performance with Firebase Crea

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbaltrainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Wij - K. Rupel Boom FC - zijn voor volgend seizoen 2021-2022 op zoek naar gemotiveerde jeugdtrainers. Wil je ons team komen versterken binnen ons nieuw project KRBFC 2.0, lees dan hieronder waarom jeugdtrainer worden bij KRBFC iets voor jou zou kunnen zijn ...   Waarom bij K.Rupel Boom FC jeugdopleider worden? Wij zijn een familiale club. We werken als "ONE TEAM" in een vernieuwde structuur en omkadering met topaccommodatie (nieuwe kunstgrasvelden). Je krijgt interne begeleiding, opleiding en ondersteuning aangeboden door onze club. Er zijn ook doorgroeimogelijkheden. We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionaal niveau en bieden een combinatie van spelplezier en degelijke opleiding binnen één van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11. Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe collega's voor verschillende leeftijdsgroepen. We hebben vacatures voor: T2 voor U19 & Beloften ( UEFA B of UEFA A & physical coaching zou een troef zijn )  U10IP ( Get.

Tekst herschrijven semi automatisch, Engels, Nederlands... 40+ talen, gratis tool smodin tekst herschrijven online

  Werkwijze om snel teksten te genereren of herschrijven Het doel: snel originele teksten creëren Laat ik eerst uitleggen wat het doel van deze tekst is. Wij hebben regelmatig content oftewel teksten nodig. Deze teksten worden bijna automatisch gegenereerd om daarna online te worden geplaatst als blog. Door goede SEO proberen we de teksten hoog te laten scoren in Google. De tekst moet daarbij goed leesbaar zijn en uniek. Dat laatste is vooral zeer belangrijk voor zoekmachines. We controleren dan ook op plagiaat via Copyscape. We streven ernaar om zo snel mogelijk goede teksten te herschrijven met alle relevante zoekwoorden erin verwerkt. Het herschrijven van een artikel bestaat uit een aantal stappen. Hieronder leg ik uit om welke stappen het gaat, daarna ga ik in op enkele details: Zoek in Google op de zoekwoorden die wij al uitgezocht hebben. Zoek en selecteer een pagina in Google die nog niet herschreven is. Kopieer de tekst van die pagina en herschrijf deze per 1000 karak