Doorgaan naar hoofdcontent

Rijkentaks om kosten van pandemie te dekkenIMF pleit voor tijdelijke rijkentaks om kosten van pandemie te dekken.

bron: nieuwsblad.be/cnt/dmf20210407_95592848


Ik ben niet rijk en een dergelijke belasting zou me waarschijnlijk niet raken. Toch wil ik mijn mening delen, want ik vind het huidige gesjoemel met subsidies en belastinggelden zeer onverantwoordelijk en ik vind dat het aangepakt moet worden.

Tegenwoordig zien we het steeds vaker: tijdelijke oplossingen die helemaal niet zo tijdelijk meer zijn. Integendeel, ze zijn in feite juist bijzonder vast en langdurig. Dit zien we onder andere terug bij de Coronamaatregelen. Hoeveel maanden zitten we hier inmiddels al aan vast? Als we de huidige stand van zaken evalueren, lijkt het alsof we hier nog wel jaren mee te zullen hebben.

Eerst moeten alle zaken sluiten, van horeca tot de winkels waar we onze dagelijkse boodschappen doen. Dan wordt niet duidelijk gemaakt aan wie en op welke manier steun wordt gegeven. In diverse kranten kunnen we lezen dat sommige partijen gesubsidieerd keukens kopen en sjoemelen met onze belastingcenten. Om te bedenken dat dit nog niet eens een opzichzelfstaande situatie is. Ik denk aan meerdere bedrijven die subsidies ontvangen en op een dergelijke wijze zakendoen. Zij pakken het alleen iets slimmer aan en verschijnen zo nooit in de publiciteit. Ik schrijf dit hier zo open mogelijk, want ik heb immers niets te verliezen. Zelf heb ik nooit subsidies ontvangen en mijn bedrijf is slechts gering in omvang. Zou ik wel subsidie krijgen, dan zou ik waarschijnlijk zwijgen.

Ik ken mensen die op het punt van faillissement staan, maar toch geen ondersteuning krijgen.
Moeten we de mensen die niets meer hebben dan maar laten barsten, terwijl bedrijven en particulieren die wel geld hebben, juist gesteund worden? Dat vind ik werkelijk een zeer bijzonder reddingsplan.

Als dat zo is, zal het kapitaal vluchten naar andere landen waar men er minder belasting over hoeft te betalen. Zo zorgt de huidige steun voor een tegengesteld effect. In een kettingreactie tijdens deze kapitaalvlucht zal de waarde van het vastgoed in dergelijke landen enorm kelderen en dan zullen weinigen nog investeren in deze landen. Zonder kapitaal of betrouwbaar mechanisme om dit kapitaal te bewaren zal elke economische mogendheid omvallen, of dit nu een particulier of een land betreft.

Mensen werken hard om kapitaal op te bouwen en betalen nu al meer dan genoeg belasting. Zij willen gewoon rustig van hun leven genieten en lekker kunnen chillen. Dat zijn nu net de mensen die op dit moment in de problemen komen, want de huidige situatie staat het niet toe om rustig aan te doen zonder te zinken. Hard werken, kapitaal opbouwen en risico’s nemen wordt in feite afgestraft door de dubbele belasting. Deze belasting zal aldus iedere motivatie direct laten kelderen.

Om nu zo snel mogelijk te kunnen herstellen is het van het grootste belang naar mijn mening dat er een einde wordt gemaakt aan het maken van extra kosten voor subsidies aan degenen die het werkelijk niet nodig hebben. Ook het kunstmatig bijsturen dient geen enkel nut. In plaats daarvan kan men beter de belasting voor bedrijven in het algemeen verminderen, zodat zij minder kosten hebben. Op die manier durven particulieren en bedrijven weer te ondernemen. Uiteindelijk is alles in de wereld afhankelijk van mensen als hen. Mensen en bedrijven die kapitaal hebben moet je meer vrijheid gunnen, want zij zijn speciale mensen die alles kunnen bewaren en opbouwen. Dat is uiteindelijk de kern van onze economie en een basis van betrouwbaarheid. Iedereen kan geld verdienen, maar kapitaal opbouwen, laten groeien en investeren is heel andere koek.

Onze economie kan alleen weer gezond worden als het kapitaal in veiligheid gesteld is.
Ben je het hiermee eens? Like en deel dan dit bericht.


Reacties

Populaire posts van deze blog

We strive to develop quality mobile and web applications

Life isn't about finding. Life is about creating. Only those who risk going too far can possibly creating something valuable. I started a new company for custom web development and marketing.

See this video on Youtube

Dergatsjev show you fascinating and cool personal videos, which are provided with all kinds of tips & tricks. Whether it's match-play tutorials, live performances, football, entertainment or travel and events. You can find it on our own YouTube channel! fully provided with commentary, we show you the coolest videos. Subscribe now to our YouTube channel to stay informed of our latest and newest videos!  

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbal trainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Voor het seizoen 2021-2022 is K.Rupel Boom FC op zoek naar gemotiveerde jeugdopleiders om ons team te komen versterken in ons nieuwe project KRBFC 2.0 Waarom bij KRBFC jeugdopleider warden... Je werkt binnen deze familiale club als "ONE TEAM" binnen onze vernieuwd structuur, omkadering & accommodatie (nieuwe kunstgrasvelden). De club biedt interne begeleiding, opleiding, ondersteuning & doorgroeimogelijkheden. We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionale niveau en bieden hen spelplezier gecombineerd met een goede opleiding binnen een van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11 Wil zoeken nu nog nieuwe collega's voor verschillende leeftijden: Ben jij onze nieuwe collega voor volgend seizoen 21-22? Of ken jij iemand die interesse zou kunnen hebben? Stuur het hem of haar dan zeker door. Stuur alvast jouw kandidatuur met je sportieve CV naar TVJO@krupelboomfc.be of neem contact op met onze TVJO Kelly Cools voor meer info op +32 (0)478620577.   Zie