Goedkope vakantie, last minutes, all inclusive, low budget op reis Bulgarije Aqua Paradise Resort

In Bulgarije zocht ik altijd naar getalenteerde softwareontwikkelaars, dus het werd niet als een resort beschouwd, maar vanwege de corona-crisis moest ik de vakantie combineren met een zakenreis naar Bulgarije. Dit is een goede beslissing, want Bulgarije heeft veel te bieden en wordt terecht het "beste geheim van Europa" genoemd. Het is ook leuk om te weten dat het lokale leven hier nog steeds verrassend goedkoop is. Vraag via het formulier meer informatie aan over actuele aanbiedingen!

Goedkope vakantie Bulgarije

Ik heb een hotel geboekt in Nesebar, een dorp met oude en nieuwe delen, gelegen op een rotsachtig schiereiland, niet ver van ons kantoor in Burgas. Je ziet een prachtige orthodoxe kerk en veel waterladders. Voor de budgetprijs die ik betaalde, hebben we een deluxe kamer met twee kamers met twee doucheruimtes en alle gemakken.

All inclusive Bulgarije

Bij all inclusive vakanties wordt vaak aan compleet verzorgde vakanties in Turkije of Griekenland gedacht. Maar ook Bulgarije zou tegenwoordig in dat lijstje kunnen staan. Bulgarije all inclusive betreft ook compleet verzorgde, luxe en toch betaalbare vakanties. Er is wel één aangenaam verschil en dat zijn de sluitingstijden. De bars op Bulgaarse resorts zijn namelijk tot laat in de nacht open. 'Tot laat in de nacht' kan gerust opgevat worden als 'tot vroeg in de ochtend'. In andere landen sluiten de bars op resorts meestal veel vroeger. Onbeperkt genieten dus! Vooral Aqua Paradise Hotel is mij goed bevallen. Als u wilt, kunt u hier tot na middernacht gezellig aan de bar blijven zitten, maar heeft u 's nachts af en toe ineens een actieve bui? Dan is dat ook geen probleem. Het Aqua Paradise Hotel biedt ook 's avonds laat volop entertainment. Wat dacht u van een avondje karaoke, een potje biljarten en/of een partijtje bowlen?

Vakantieland Bulgarije

Als er gesproken wordt over Bulgarije als vakantieland, gaat het meestal over de brede stranden en de Zwarte Zee. En terecht, maar er is meer! Veruit de meeste toeristen komen voor de prachtige stranden en blijven daar ook gedurende hun hele verblijf. Inmiddels zijn er vele moderne hotels aan de kust gebouwd. Maar voor de toerist die meer wil dan alleen zonnebrandcrème, zandkorrels en zee, valt er ook genoeg te beleven. Het bergachtige binnenland van Bulgarije is een ideaal decor voor allerlei outdoor activiteiten. In de wintermaanden kan er zelfs geskied worden. Dat skiën hier nog relatief goedkoop is, maakt het gebied stiekem nog aantrekkelijker. Eigenlijk is heel Bulgarije goed betaalbaar. Dus bent u met een laag budget op zoek naar een gezinsvakantie in een vriendelijk land met zee, strand, actie en avontuur, dan is Bulgarije een goede keuze.

Bulgaarse natuur en cultuur

Als u toch verblijft in Bulgarije maak dan vooral ook een rondreis. Door de veelzijdigheid van dit land is een rondreis leuk voor alle gezinsleden. Bewonder de wilde woeste ongerepte natuurlandschappen, zoals de Belogradchik rotsen. Tien jaar nadat wij ze gezien hebben, praten we er nog over. De rotsen met hun grillige vormen enorme hoogtes en sprookjesachtige roodgele kleur, zijn betoverend mooi. Tijdens een rondreis wordt de ongerepte natuur makkelijk afgewisseld met culturele toppers, bijvoorbeeld het Rila klooster. Dit klooster werd in de 10e eeuw opgericht. Achterin het klooster is een klein keukenmuseum met potten en pannen zo groot dat een mens zich erin verstoppen kan.

Budgetvriendelijk en indrukwekkend

Al heb ik inmiddels (heel) veel tijd in Bulgarije doorgebracht, ik denk nog altijd: WAUW! Bulgarije is zo'n fantastisch en mooi land. Jammer en onterecht dat veel mensen een verkeerd beeld van dit land hebben. Behalve de mooiste stranden van Europa, oude cultuursteden en budgetvriendelijke skigebieden, zijn er ook gewoon terrasjes en winkelstraten, waar ontspannen geshopt kan worden. Ik ga er graag op uit naar steden zoals Plovdiv, Veliko Tarnovo en Burgas. Dit zijn bijzonder mooie steden, waar ook flink gefeest kan worden. Nog nooit heb ik me ergens onveilig gevoeld. Het mag duidelijk zijn: dit Europese land heeft voorgoed mijn hart veroverd.

Last minute Bulgarije

Als het u lukt om een last minute reis te boeken, heeft u een grote kans op extra korting. Hieronder noem ik enkele highlights van recente last minute reizen.

Badplaats Sunny Beach en bezienswaardigheden

Ik noemde al eerder dat nog niet iedereen Bulgarije als ideale vakantiebestemming heeft ontdekt. Dat is raar, want dit land heeft voor zoveel verschillende mensen zoveel moois te bieden. Deze parel aan de Balkan heeft meerdere badplaatsen, maar de populairste is zonder twijfel Sunny Beach aan de Bulgaarse Rivièra. Dit bruisende vakantieoord in Burgas is geliefd bij gezinnen. Vooral in het hoogseizoen zie je hier veel ontspannen ouders met hun peuters, pubers en alles ertussenin. De jongeren worden aangetrokken door de brede goudgele stranden en uitgaansgelegenheden. Om te stappen is Flowerstreet en de boulevard the place to be. Voor wie ook geïnteresseerd is ander soort vermaak in de omgeving van Sunny Beach, is een bezoek aan Nessebar van UNESCO's werelderfgoedlijst een absolute aanrader. Ook Sozopol met zijn eeuwenoude bezienswaardigheden, vonden wij indrukwekkend. In de prachtige gebergten is het alsof de tijd heeft stilgestaan. Wandelend door de omliggende dorpjes, maakt u waarschijnlijk vanzelf kennis met de vriendelijke, gastvrije bevolking. In de restaurants kan genoten worden van typisch Bulgaarse gerechten.

Aqua Paradise Resort, Nessebar

Aqua Paradise Resort is een badplaats in een weelderig groene omgeving. Op dit resort zal elk soort gast (toerist of zakelijk) ongeacht doel, leeftijd of interesse vinden wat hij/zij zoekt. Het vakantieoord bestaat uit een hoofdgebouw en twee vleugels. Alle accommodaties zijn luxe ingericht en hebben een flatscreen-tv, kluis, balkon en airconditioning. Het uitgebreide resort ligt aan de hoofdweg van Burgas naar Varna en naast(!) Aquapark Paradise Nessebar. Elke gast van Aqua Paradise krijgt gratis toegang tot dit grootste Aquapark van de Balkan. De luchthaven van Burgas ligt slechts 20 km verderop. Om dit mooie plaatje nog mooier te schetsen: het resort ligt op nog geen 500 meter van het strand.

Op het terrein van Aqua Paradise kunt u gebruikmaken van onder meer:

  • het conferentiecentrum;
  • het amfitheater;
  • een spa met sauna, (Turks) stoombad en bubbelbad;
  • het binnenzwembad;
  • het buitenzwembad;
  • diverse sportfaciliteiten in het sportcomplex;
  • schoonheidssalons;
  • meerdere bars;
  • thema restaurants met typisch Bulgaarse, maar ook internationale gerechten, kindermenu's en smaakvolle vegetarische en veganistische gerechten.

Voor kleine kinderen is er een kindercentrum. Buiten in de tuinen van het resort is een kinderbad en babybad. In het grote binnenzwembad is een apart gedeelte ingericht voor baby's. Speciaal voor de tieners van het gezin heeft het resort een zaal ontworpen voorzien van hypermoderne interactieve spellen.

Een familievakantie plannen

Een familievakantie plannen die ook echt leuk is voor alle kinderen binnen het gezin én hun ouders, is een lastige klus. De meeste reisbureaus gebruiken wel het woord 'gezinsvakantie', maar ze zijn niet altijd op kinderen gericht.

Mijn focus ligt op kindervakanties. Op mijn pagina over Bulgarije, noem ik daarom alleen reisorganisaties die zich specifiek op gezinnen (en dus kinderen) richten. Op dit moment gelden Coronabeperkingen, waardoor ik niet precies weet welke organisaties actief zijn en welke niet. Mocht u een reisbureau hebben en u wilt informatie op deze pagina plaatsen, neem dan contact met mij op per e-mail of Facebook Messenger.

Vakantie Bulgarije: een land vol natuur, stranden en plezierJa, steeds meer Nederlanders en Belgen beschouwen Bulgarije als vakantiebestemming. Gezinnen met kinderen, jongeren die erop uit willen of mensen die houden van natuur en cultuur en rust zoeken: in dit gastvrije land beleeft iedereen een heerlijke vakantie. Naast de gouden stranden van de Zwarte Zee, biedt Bulgarije ook een unieke combinatie van prachtige natuurlijke landschappen, oude cultuur, charmante steden en een bruisend nachtleven. Bovendien hebben we het niet eens over de aantrekkelijke prijzen voor lokaal dineren. Daarnaast is de kwaliteit van het hotel de afgelopen jaren verbeterd. Er zijn veel redenen om deze zomer een Bulgaarse vakantie te boeken. Wedden we dat dit prachtige land je hart zal winnen?

Goedkope vakantie Bulgarije

Het kustgebied van Bulgarije is erg lang en heeft prachtige zandstranden, die meestal langzaam aflopen in zee, waardoor ze zeer geschikt zijn voor kinderen. Er zijn goede faciliteiten, zoals ligbedden, motorbootverhuur en zeilbootverhuur, evenals een gezellig restaurant waar je voor 1 euro bier kunt kopen. Sunny Beach Resort, ook wel bekend als Sunny Beach, is het populairste en grootste resort met een aangenaam en divers uitgaanscentrum. In de zomer is er een levendig strandfeest met internationale dj's en beroemdheden. Houd je van kleinschaligheid? Dan zijn de charmante badplaatsen Obzor en Byala met prachtige lange zandstranden uw bestemming.

Bestemmingsinformatie

Weer Bulgarije

Het klimaat van de Zwarte Zee is aangenaam. In de zomer moet je elke dag tien uur in de zon doorbrengen. Omdat de Zwarte Zee via de Bosporus verbonden is met de Egeïsche Zee, stijgt de temperatuur tot 23-30 graden. Bekijk het klimaat van Bulgarije via Google. Als u van een zonnig verblijf wilt genieten, boek dan nu een Bulgaarse vakantie.

Hoe reis organiseren?

U kunt online een kamer boeken, vervolgens een vliegticket bestellen om de juiste datum te krijgen, en een taxi nemen vanaf Burgas Airport naar Hotel Aqua Paradise Resort voor 25 euro.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Naast het strand betekent Bulgarije ook bergen, bossen en cultuur. Voor de mooie en authentieke plaatsen Nesebar l is dit echt een waardevolle dag. Dwaal door het doolhof van pittoreske steegjes met gezellige winkeltjes en verwonder je over oude kerken en stevige forttorens.

Excursies boeken

Direct op hotel konden we goede excursies boeken en zee tocht met catamaran.




Reacties