Jachthaven Antwerpen WillemdokWillemdok ligt in het noorden van Antwerpen, naast de eerdere Bonaparte Pier. Jachthaven Antwerpen Willemdok, heeft een lengte van 378,10 meter en een breedte van 198 meter. De pier is iets dieper dan de 2,76 meter hoge Bonaparte pier. De naam Willemdok is ontstaan ​​op 10 augustus 1803 en werd in 1813 gebruikt. Het lijkt ook op de Bonaparte-werf, ontworpen door Nicolas Mengin. In 1815 bracht de koning van Nederland het over naar de stad Antwerpen. Willemdok is genoemd naar de Nederlandse koning Willem I, die de onafgemaakte terminal in 1815 schonk aan de stad Antwerpen. Ten oosten van de pier ligt Koninklijke Stapelhuizen uit de 19e eeuw of Entrepotkaai met dezelfde naam.

Op 5 juni 1901, aan de oostkant van Antwerpen Willemdok, werd het Royal Stack House afgebrand. Het is sindsdien herbouwd en heeft nog steeds zijn oorspronkelijke stijl behouden. Koning Willem II van Nederland (Willem I) legde de basis in 1830 (een paar maanden voor de scheiding van Nederland). Deze Koninklijke Stapelhuizen, warenhuizen en hetzelfde treinspoor (onderdeel van stations Antwerpen-Dokken en Stapelplaatsen) werden in maart 1990 afgebroken.  

Protesteer vervolgens tegen de sloop om het "industriële erfgoed" te behouden. Maar het mocht niet baten. Achter Italiëlei werd dit enorme complex afgebroken. Entrepotkaai heeft nu indrukwekkende witte moderne gebouwen in de havenhuizen van Antwerpen Jachthaven, gevolgd door het Express Holiday Inn en het stadsbelastinggebouw. Daarnaast zijn recentelijk nieuwe gebouwen gebouwd voor bedrijfskantoren en dure appartementsgebouwen. Het is nog in aanbouw.
Reacties