Het gevaar van een gameverslaving

Gamen staat gelijk aan drank, drugs, pillen en gokken. Het is niet mijn bedoeling om games te vernietigen, maar ik wil vrienden en kennissen wel bewust maken van hoe serieus en gevaarlijk een onschuldige bezigheid als gamen kan zijn. Volgens Druglijn staat het zelfs gelijk aan een drank-, drugs-, pillen- of gokverslaving. https://www.druglijn.be/drugs-abc/gamen/risicos

In sommige gevallen is er daadwerkelijk sprake van een gameverslaving. Tot op heden wordt het nog niet officieel erkend als een psychiatrische stoornis, maar er vindt al wel wetenschappelijk onderzoek plaats. Bij elke verslaving geldt dat op een gegeven moment een bepaalde behoefte onweerstaanbaar wordt. 'Willen gamen' wordt dan ook een kwestie van 'moeten gamen'.

Zelf ken ik een aantal mensen die in het verleden kampten met een gameverslaving. Ze zijn er invalide door geraakt. Te lang en te veel gamen kan een eerste stap zijn naar een mogelijke gameverslaving en psychiatrische stoornis als gevolg.

Wil je informatie over gameverslaving of tips ter preventie? Druglijn biedt uitkomst. Zowel voor advies, tips en antwoord op je vraag zit je hier goed. https://www.druglijn.be/stel-je-vraag

Kinderen slimmer maken

De evolutie gaat als een trein en biedt kinderen kansen om slimmer te worden dan jij. De missie van Breinbrekers is om kinderen een beetje hoogbegaafd te maken. Dit vergroot hun kansen in de huidige maatschappij waarbij van alles op hen afkomt. Een uitstekend hulpmiddel hiervoor is Speed Kubik Rubika. Het biedt een prettige speelervaring. De kubus draait alle kanten op en het is zelfs mogelijk om het spel met één hand te spelen.

Lees hier meer over missie van breinbrekers.be:
https://breinbrekers.be/pages/over-onze-missie
Bestel een rubik's cube in breinbrekers.be online winkel:

Laat een like of commentaar achter op dit bericht of deel het bericht als je graag jouw steentje bijdraagt in het verhelpen van dit probleem. Met goede informatie zijn ernstige problemen te voorkomen. Breng mensen in je familie- en vriendenkring op de hoogte. Mond-tot-mond reclame werkt nu eenmaal sneller dan het bericht verspreiden via magazines, kranten en reguliere media.

Reacties