De werkloosheidscijfers september 2019


Eurostat is een directoraat-generaal van de Europese Unie, belast met het opmaken van statistieken. Op 19 september heeft Eurostat de werkloosheidscijfers bekend gemaakt over september 2019 in Nederland. De werkloosheid is gelijk gebleven op 5,5 procent. Een verbreking van de verlaging werkloosheid na enkele maanden. We krijgen een pauzemoment gegund.



Echter, een jaar geleden in september 2018 was de werkloosheid 5,7 procent. Het lijkt erop dat de werkloosheid zicht bevindt op het dieptepunt van de grafiek. Dat betekent dat we ons moeten voorbereiden voor een groei van de werkloosheid. De maatregelen tegen de groei van de werkloosheid zien we niet snel terug, want de groeisnelheid is vooral afhankelijk van factoren die buiten Nederland liggen. De Europese Unie krijgt steeds meer invloed en laten we niet beginnen over de langdradige Brexit.


Werkloosheid in Belgiƫ


De werkloosheidsontwikkeling van de beroepsbevolking van onze buurland Belgiƫ ziet er zo uit:
Na een scherpe knik omhoog in augustus is er nu een kleine daling. In het begin leek het een serieuze stijging, maar dat is nu op zijn minst met een maand uitgesteld. Misschien blijft de werkloosheid op dit niveau hangen, maar weest niet verrast als het stijging weer terugkomt.

Leeftijdsgroepen


Overigens is het niet zo dat de werkloosheid van verschillende leeftijdsgroepen zich op een gelijke wijze heeft ontwikkeld. Daarom is het verstandig om eens te kijken naar de onderliggende redenen van de ontwikkelingen.

Werkloosheid 25- tot 45-jarigen


Een zaagtand ontwikkeling is kenmerkend voor de 25- tot 45-jarigen. Deze maand is de werkloosheid gedaald naar 3,8 procent, waar het de verleden week de cijfers stegen. Waarschijnlijk zal het voor deze leeftijdsgroep niet meer zal dalen. Er is dus een bodem in deze groep voor de werkloosheid.
Een lage werkloosheid is prachtig. Echter, het is niet zo laag als in 2008. Toen krapte de beroepsbevolking structureel binnen een aantal beroepsgroepen. De werkloosheid kwam toen uit op 3,3 procent.

Zoekt u personeel? Vindazo heeft  services om personeel te vinden voor uw bedrijf.  Zie meer informatie op vindazo website!
personeelsadvertentie plaatsen, multiposter, semantische search, email marketing




Reacties