Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe kan je als pas afgestudeerde een rekruteerder overtuigen om je een kans te geven?


Eenmaal je studies afgerond zijn, is het tijd voor het echte werk, het vinden van je eerste baan. Het is echter niet steeds gemakkelijk een rekruteerder te overtuigen dat jij als starter de ideale kandidaat bent.

Een CV dat indruk nalaat


Je cv moet je zien als een eerste indruk en die kan je maar één keer maken. Ga hier dus niet al te licht over en zorg ervoor dat de interesse van de rekruteerder gewekt is na het lezen ervan. Stages en vakantiewerk vormen een goede basis voor het aantonen van ervaring, deze vermeld je dus zeker in een mooi overzicht waarbij je rekening houdt met de relevantie ervan. Een goed tegenwicht voor het gebrek aan ervaring is uiteraard je motivatiebrief en het feit dat je leergierig en enthousiast bent. 

Startersjobs


Het kwam eerder al aan bod, het vinden van een eerste baan is niet eenvoudig. Vele bedrijven bieden dan ook startersjobs aan, waarbij ze investeren in het opleiden van nieuwe krachten. Hoewel deze banen misschien op het eerste zicht niet precies zijn waar je naar op zoek bent, kunnen ze wel een waardevolle ervaring bieden die je in je verdere loopbaan kunnen helpen.

Het sollicitatiegesprek, jouw kans om te overtuigen


Wellicht is dit het onderdeel waar je het meeste schrik voor hebt. Bereid je hier zeker en vast goed op voor want dit is jouw kans om de rekruteerder ervan te overtuigen dat jij de geknipte kandidaat bent. Zorg ervoor dat je zelfzeker, enthousiast en gemotiveerd overkomt.

Ben je op zoek naar je eerste baan? We wensen je alvast heel veel succes met het toepassen van bovenstaande tips en hopen samen met jou op een fantastische loopbaan. Als je bent aan het denken over een ontslagbrief? Dan kan je op Vindazo tips vinden en naar vacatures zoeken Reacties

Populaire posts van deze blog

We strive to develop quality mobile and web applications

Life isn't about finding. Life is about creating. Only those who risk going too far can possibly creating something valuable. I started a new company for custom web development and marketing.

See this video on Youtube

Dergatsjev show you fascinating and cool personal videos, which are provided with all kinds of tips & tricks. Whether it's match-play tutorials, live performances, football, entertainment or travel and events. You can find it on our own YouTube channel! fully provided with commentary, we show you the coolest videos. Subscribe now to our YouTube channel to stay informed of our latest and newest videos!  

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbaltrainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Wij - K. Rupel Boom FC - zijn voor volgend seizoen 2021-2022 op zoek naar gemotiveerde jeugdtrainers. Wil je ons team komen versterken binnen ons nieuw project KRBFC 2.0, lees dan hieronder waarom jeugdtrainer worden bij KRBFC iets voor jou zou kunnen zijn ...   Waarom bij K.Rupel Boom FC jeugdopleider worden? Wij zijn een familiale club. We werken als "ONE TEAM" in een vernieuwde structuur en omkadering met topaccommodatie (nieuwe kunstgrasvelden). Je krijgt interne begeleiding, opleiding en ondersteuning aangeboden door onze club. Er zijn ook doorgroeimogelijkheden. We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionaal niveau en bieden een combinatie van spelplezier en degelijke opleiding binnen één van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11. Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe collega's voor verschillende leeftijdsgroepen. We hebben vacatures voor: T2 voor U19 & Beloften ( UEFA B of UEFA A & physical coaching zou een troef zijn )  U10IP ( Get.