Doorgaan naar hoofdcontent

Stuur je baas deze e-mail! Nieuwe job?


Het is zover. Na veel solliciteren heb ik je eindelijk de droomjob binnen. Ongetwijfeld sta je te popelen om verder te gaan met je carrière en te beginnen op je nieuwe plek. Maar voordat je begint, dien je nog een aantal belangrijke punten te regelen. Zorgt dat je tot rust komt, je een leuke outfit hebt geselecteerd waarin je je prettig voelt voor je eerste werkdag en tot slot: stuur een mailtje naar je nieuwe baas voor een extra goede indruk!Het binnenslepen van een nieuwe job is een feestje waard! Trakteer jezelf daarom op een gezellig avondje uit met je vrienden, het gezin of juist een momentje voor jezelf. Kortom: doe activiteiten waar je blij van wordt. Op Vindazo vind je zeker recente Vacatures.

Onthoud alleen wel: het feesten kan niet eindeloos doorgaan, je hebt immers nog genoeg taken te regelen voor je begint met je nieuwe baan. Zo moet je je huidige werkgever nog informeren van je nieuwe uitdaging of afscheid nemen van je collega’s.

Toon enthousiasme en gedrevenheid
Een ander punt wat ook enorm belangrijk is: "Stuur je nieuwe baas een e-mail!". Deze e-mail heeft twee redenen: Allereerst is het beleefd om voordat je met je eerste werkdag begint nog iets van je te laten horen. Ten tweede, deze is nog belangrijker, toon je op deze manier dat je enthousiast en gedreven bent. Een goede eerste indruk is het halve werk!

De boodschap die je in je e-mail wilt meegeven is kort en krachtig. Je wilt vertellen dat je klaar bent om te beginnen en erg naar je werk uitkijkt. Een voorbeeld e-mail die dit weergeeft is:


Beste meneer/mevrouw (Achternaam),

Ik kijk enorm naar uit om deel van (naam bedrijf) te worden. Ik kan niet wachten om met iedereen binnen het team en het bedrijf een sterke professionele relatie op te bouwen.

Is er alvast iets wat ik kan lezen of doen om mijzelf alvast in te werken op de positie?

Een fijne dag toegewenst en tot (datum),

(je eigen naam)


Extra tip: In de e-mail kan je ook extra informatie vragen over hoe een programma/systeem werkt waar het bedrijf meewerkt.

Niet woorden maar daden
Let op dat je de e-mail wel tijdig verzend. Vragen naar tips om jezelf alvast lichtelijk in te werken, heeft geen nut als je dit een paar dagen van te voren stuurt. Zorg er daarom voor dat je ook genoeg tijd hebt om daadwerkelijk de gegeven tips op te volgen voordat je eerste werkdag is. Je kunt het beste de e-mail twee of drie weken van te voren sturen.

Indien je toekomstige baas op jouw aanvraag alvast een handleiding ter kennis name stuurt, dan verwacht hij wel dat je deze alvast ingelezen hebt. Door jezelf in te werken met de handvatten die je gegeven worden, scoor je al meteen punten bij je nieuwe baas. Daarnaast zorgt een goede voorbereiding dat je je op zo een spannende eerste werkdag toch iets zelfverzekerder voelt.

Succes met je nieuwe baan en zie nog tips:  ontslagbrief voorbeeld, sollicitatiebrief opstellen, curriculum vitae,


Reacties

Populaire posts van deze blog

See this video on Youtube

Dergatsjev show you fascinating and cool personal videos, which are provided with all kinds of tips & tricks. Whether it's match-play tutorials, live performances, football, entertainment or travel and events. You can find it on our own YouTube channel! fully provided with commentary, we show you the coolest videos. Subscribe now to our YouTube channel to stay informed of our latest and newest videos!  

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbal trainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Voor het seizoen 2020-2021 is K.Rupel Boom FC op zoek naar gemotiveerde jeugdopleiders om ons team te komen versterken in ons nieuwe project KRBFC 2.0 Waarom bij KRBFC jeugdopleider warden... Je werkt binnen deze familiale club als "ONE TEAM" binnen onze vernieuwd structuur, omkadering & accommodatie (nieuwe kunstgrasvelden). De club biedt interne begeleiding, opleiding, ondersteuning & doorgroeimogelijkheden. We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionale niveau en bieden hen spelplezier gecombineerd met een goede opleiding binnen een van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11 Wil zoeken nu nog nieuwe collega's voor volgende leeftijden: 1x U7(3v3) 1x U8 & U9(5v5) 1x 12W (8v8 — Getuigschrift B) lx U14IP (Getuigschrift B/opleiding UEFA B) Wens je wat meer informatie? neem contact op via: TVJO@krupelboomfc.be Een van de nieuwigheden binnen de club onder KRBFC 2.0 kan je hierin mogelijk helpen die stap te zetten. Vanaf SZ20-21 wordt er een inter

Bulgarije Aqua Paradise Resort goedkope vakantie, last minutes, all inclusive, low budget op reis

In Bulgarije zocht ik altijd naar getalenteerde softwareontwikkelaars, dus het werd niet als een resort beschouwd, maar vanwege de corona-crisis moest ik de vakantie combineren met een zakenreis naar Bulgarije. Dit is een goede beslissing, want Bulgarije heeft veel te bieden en wordt terecht het "beste geheim van Europa" genoemd. Het is ook leuk om te weten dat het lokale leven hier nog steeds verrassend goedkoop is. Ik heb een hotel geboekt in Nesebar, een dorp met oude en nieuwe delen, gelegen op een rotsachtig schiereiland, niet ver van ons kantoor in Burgas. Je ziet een prachtige orthodoxe kerk en veel waterladders. Voor de budgetprijs die ik betaalde, hebben we een deluxe kamer met twee kamers met twee doucheruimtes en alle gemakken. Vakantie Bulgarije: een land vol natuur, stranden en plezier Ja, steeds meer Nederlanders en Belgen beschouwen Bulgarije als vakantiebestemming. Gezinnen met kinderen, jongeren die erop uit willen of mensen die houden van natuur en cultuur e