Jonge werknemers blijven studeren

Jongeren zijn ijverig en meegaand. Doordat ze bereid zijn te blijven leren om hun kennis uit te breiden, hechten ze weinig betekenis aan aanvullend profijt en kijken ze voornamelijk naar de werksfeer, salaris en werkinhoud. Vindazo Vacatures is het beste plaats om zoektocht succesvol te beëindigen.

Uit het onderzoek van werkgeversfederatie blijkt dat acht op de tien jongeren tussen de 17 en 28 jaar meent dat ze langer dan de huidige pensioensleeftijd moeten werken om met pensioen te gaan. Ook denken ze dat de overheid tegen die tijd geen pensioenen meer financiert.

Extralegale voordelen


Een groot verschil tussen werkgevers en jongeren is dat 90% van de werkgevers denkt dat jongeren geïnteresseerd zijn in extralegale voordelen, en deze dan ook aanbieden. Terwijl voor jongeren juist het nettoloon het belangrijkste is, gevolgd door werkinhoud, werksfeer en doorgroeimogelijkheden.

Ambitieus


75 procent van de jonge werknemers vindt blijven studeren om twee redenen heel belangrijk; actueel blijven en capaciteiten vergroten. Daartegenover is jong personeel niet altijd voldaan over hoe hun studie hen heeft klaargestoomd voor de arbeidsmarkt; ze zijn ontoereikend getraind qua kennis en vaardigheden.

Ook bestaat er verdeling over de preparatie van de technologische ontwikkeling die jongeren krijgen op school: jongeren worden niet genoeg voorbereidt op deze ontwikkeling. Met andere woorden; men eist hogere doelen. Werkgevers en jongeren zitten hier op dezelfde lijn; het gros van de werknemers is het eens dat scholen verantwoordelijk zijn voor de preparatie van jongeren op de technologische ontwikkeling. Negen op de tien werkgevers vindt ondernemingsvaardigheden bij personeel van groot belang en oordeelt dat jongeren tijdens hun opleiding niet genoeg voorbereid worden op de arbeidsmarkt.


Bedrijfswagen


Meer dan de helft van de werkende jongeren kiest de auto als vervoersmiddel naar het werk. Bij de keuze tussen bedrijfswagen, fietsvergoeding en vergoeding voor het openbaar vervoer, geeft 60% voorrang aan de bedrijfswagen. Dit in tegenstelling wat werkgevers denken; het aantal jongeren dat een bedrijfswagen kiest wordt grondig overschat. De reden dat jongeren kiezen voor de auto is de maximale reistijd tussen werk en thuis.

In deze actuele enquête werden 814 jongeren tussen 17 en 28 jaar en 110 werkgevers werkzaam in verschillende branches ondervraagd.

Een belangrijke vaardighed voor iedere werknemer is de CV en motivatie brief kunnen schrijven.

Zie Vindazo curriculum vitae, motivatiebrief of ontslagbrief tips

Reacties