Werkplezier versterken


Wat heeft uw werk voor zin? Deze 4 basisregels zorgen voor een zinnige baan:
  • Een afwisselende, rijke opdracht;
  • goede klik met werknemer en werk;
  • Ontwikkel mogelijkheid;

match tussen leidinggevenden en collega's. Werknemers die denken dat ze hun beslissingen zelf kunnen maken, hun werk goed kunnen doen en connected zijn met collega's zijn fitter en meer gemotiveerd.

Bent u werkelijk tevreden met uw werk? bent u niet zo tevreden met uw job, stel uzelf dan deze vragen. Wat is belangrijk voor u? Wat vindt u belangrijk in uw werk en sluit het aan bij uw werkomgeving? kunt u zelf een verschil daarin maken of bent u ontevreden door uw overtuigingen en werkmentaliteit? als u weet waardoor het komt – uw loon is te laag, of u vindt uw job niet meer leuk – Er zijn dan praktische manieren om je werksituatie aan te veranderen.

Elke van Hoof (Psycholoog) heeft enkele trucs en tips om uzelf en uw medewerkers beter te laten voelen op het werk. Zo zijn herstelmomenten van belang: eventjes tafeltennis met een medewerker of een korte oefening op ademhaling. Maar ook het inplannen van concentratietijd en "goals" stellen voor uzelf helpt om meer genot te hebben in uw werk, ook als het maar voor één werkdag is.



Reacties