Werkgevers Problemen die we zien en oplossen


Latente kandidaten zijn de beste kandidaten voor knelpuntberoepen. Het zijn vaak topkandidaten, maar vaak werken ze elders. Toch willen ze dolgraag iets anders, bijvoorbeeld vanwege een baan die dichterbij huis is, een hoger loon of een andere reden.

Er is helaas geen mechanisme om deze kandidaten te bereiken. Er bestaat namelijk geen methode om je als latente kandidaat aan te bieden. Ze hebben hun profiel op anoniem, zodat andere partijen hen proactief kunnen benaderen. Toch werkt dit in de praktijk niet. LinkedIn biedt die mogelijkheid ook om je beschikbaar te stellen, maar dit bedrijf is te commercieel en er is altijd een risico dat een werkgever het controleert. Je bent niet anoniem, ook niet voor je werkgever. Voor werkgevers is het daarom altijd onduidelijk of je openstaat voor een nieuwe uitdaging. Daarom schakelen ze vaak headhunters in. Publicaties via Facebook en Google leveren weinig op en de krant is ouderwets. Bovendien kost het flink wat geld en dat wil men er niet altijd aan uitgeven. Onze oplossing houd rekening mee.


De vacatures niet alleen op VDAB te publiceren, maar ook automatisch door te plaatsen op andere vacature websites, wordt het toch aantrekkelijk om de juiste kandidaten te vinden voor een bepaalde functie. We hebben een eigen Multi-poster ontwikkeld met een unieke ATS. Hiervoor hebben we meer dan 21 banen websites geïntegreerd. Stel je voor welk voordeel het een werkgever oplevert, als hij aan het einde kiest voor een eenvoudige vacatureplaatsing, met daarbij de mogelijkheid om op extra kanalen de vacature te kunnen plaatsen.

Juist die eenvoud is wat elke werkgever graag ziet in zijn controle paneel. Op dit moment is dit alleen toegankelijk voor intermediairs. Zelfs grote werkgevers gebruiken de mogelijkheid maar zelden.

De ultieme oplossing komt samen in één platform

De oplossing van al deze problemen wil ik samenvoegen in een platform. Verschillende delen zijn al opgebouwd en getest in de praktijk. Er is dus hoop voor de toekomst!



Applicant Tracking Systeem, CV parsing, Marketing automation

Reacties