Tegenwoordig daalt de werkeloosheid Vindazo statistiek


Het aantal mensen met een betaalde baan is sinds september 2016 met 17 duizend per maand gestegen; driekwart van dit aantal was 45-plusser.
Op dit moment telt Belgiƫ iets meer dan 350.000 werklozen, een 4,4% van de gehele beroepsbevolking; dit in tegenstelling tot de 700.000 werkzoekenden tijdens de recessie. Uit cijfers van het CBS Nederland blijkt dat dit in 2015 nog 6,5% bedroeg.
Helaas lost de afneming van de werkeloosheid op de lange term de problemen niet op. Over het algemeen vinden mensen wel werk, maar vaak blijven het onzekere baantjes zonder veel hoop voor de toekomst.Zoals Sergei Dergatsjev zei: “De werkeloosheid loopt wel terug, maar het aantal mensen dat weinig toekomstmogelijkheden en steun heeft, wordt groter.

Hoe zien we de afnemende werkloosheid terug in de arbeidsmarkt?
In 2016 is het aantal beschikbare werkgelegenheden met 26,5% toegenomen met betrekking tot het verleden jaar: in de derde periode van 2016 was dit zelfs 31,7%.
Ook was er een verhoging waar te nemen in de plaatsing van nieuwe vacante tijdens de zomer, hoewel hier over het algemeen een afname waar te nemen is.
Met een toename van 2,7% in de zorg komt het aantal vacatures in deze sector nu op 16,7% van het gehele hoeveelheid vacatures online.
Van alle beroepssectoren groeit het aantal openstaande betrekkingen binnen de ICT het minst hard.

Voor hoger opgeleiden steeg de hoeveelheid beschikbare vacatures met 21% en voor lager opgeleiden met 41%.
Vindazo heeft nieuwe services voor werkgevers. 
vacature online plaatsen, ATS, automatisch rekrutering, Webmail


De Top-3 meest beschikbare vacatures voor hoger opgeleiden is:

  • Computerprogrammeur
  • Accountmanager
  • Medewerker klantenservice

De Top-3 meest beschikbare vacatures voor lager opgeleiden is:

  • Medewerker klantenservice
  • Verzorgende
  • Productiemedewerker

Merkwaardig is dat in contrast tot de ICT, de werkgelegenheid in de zorg ontzettend is gegroeid, hoewel er de laatste tijd geruchten waren dat het niet goed ging in de zorg en er veel werk is in de ICT-sector. Uit onderzoek blijkt echter dat dit niet de kwestie is.Reacties