Doorgaan naar hoofdcontent

Tegenwoordig daalt de werkeloosheid Vindazo statistiek


Het aantal mensen met een betaalde baan is sinds september 2016 met 17 duizend per maand gestegen; driekwart van dit aantal was 45-plusser.
Op dit moment telt België iets meer dan 350.000 werklozen, een 4,4% van de gehele beroepsbevolking; dit in tegenstelling tot de 700.000 werkzoekenden tijdens de recessie. Uit cijfers van het CBS Nederland blijkt dat dit in 2015 nog 6,5% bedroeg.
Helaas lost de afneming van de werkeloosheid op de lange term de problemen niet op. Over het algemeen vinden mensen wel werk, maar vaak blijven het onzekere baantjes zonder veel hoop voor de toekomst.Zoals Sergei Dergatsjev zei: “De werkeloosheid loopt wel terug, maar het aantal mensen dat weinig toekomstmogelijkheden en steun heeft, wordt groter.

Hoe zien we de afnemende werkloosheid terug in de arbeidsmarkt?
In 2016 is het aantal beschikbare werkgelegenheden met 26,5% toegenomen met betrekking tot het verleden jaar: in de derde periode van 2016 was dit zelfs 31,7%.
Ook was er een verhoging waar te nemen in de plaatsing van nieuwe vacante tijdens de zomer, hoewel hier over het algemeen een afname waar te nemen is.
Met een toename van 2,7% in de zorg komt het aantal vacatures in deze sector nu op 16,7% van het gehele hoeveelheid vacatures online.
Van alle beroepssectoren groeit het aantal openstaande betrekkingen binnen de ICT het minst hard.

Voor hoger opgeleiden steeg de hoeveelheid beschikbare vacatures met 21% en voor lager opgeleiden met 41%.
Vindazo heeft nieuwe services voor werkgevers. 
vacature online plaatsen, ATS, automatisch rekrutering, Webmail


De Top-3 meest beschikbare vacatures voor hoger opgeleiden is:

  • Computerprogrammeur
  • Accountmanager
  • Medewerker klantenservice

De Top-3 meest beschikbare vacatures voor lager opgeleiden is:

  • Medewerker klantenservice
  • Verzorgende
  • Productiemedewerker

Merkwaardig is dat in contrast tot de ICT, de werkgelegenheid in de zorg ontzettend is gegroeid, hoewel er de laatste tijd geruchten waren dat het niet goed ging in de zorg en er veel werk is in de ICT-sector. Uit onderzoek blijkt echter dat dit niet de kwestie is.Reacties

Populaire posts van deze blog

Het gevaar van een gameverslaving

Gamen staat gelijk aan drank, drugs, pillen en gokken. Het is niet mijn bedoeling om games te vernietigen, maar ik wil vrienden en kennissen wel bewust maken van hoe serieus en gevaarlijk een onschuldige bezigheid als gamen kan zijn. Volgens Druglijn staat het zelfs gelijk aan een drank-, drugs-, pillen- of gokverslaving. https://www.druglijn.be/drugs-abc/gamen/risicos In sommige gevallen is er daadwerkelijk sprake van een gameverslaving. Tot op heden wordt het nog niet officieel erkend als een psychiatrische stoornis, maar er vindt al wel wetenschappelijk onderzoek plaats. Bij elke verslaving geldt dat op een gegeven moment een bepaalde behoefte onweerstaanbaar wordt. 'Willen gamen' wordt dan ook een kwestie van 'moeten gamen'. Zelf ken ik een aantal mensen die in het verleden kampten met een gameverslaving. Ze zijn er invalide door geraakt. Te lang en te veel gamen kan een eerste stap zijn naar een mogelijke gameverslaving en psychiatrische stoornis als gevolg. W…

Paintings for sale Johan MESSELY and AVEAS

Paintings for sale Johan MESSELY and AVEAS My friend professor living in West Flanders would like to sell a number of paintings. Because he has already reached a very respectful age, he has to say goodbye to certain things. Viewing can in Bruges, sale directly from owner. Especially since I have many connections in international business not only in Belgium, I write description in English so that everyone can read this description. Painter Johan MESSELY and AVEAS Johan (1953) Grew up in the artistic world of father Paul Messely (painter) who was Johan's great example and impulse. After studying engineering and photography, he settled as a photographer in Menen, but eventually chose to turn his hobby into his profession. Johan paints southern-tinted scenes in which the play of light and shadow prevails. The oil paintings are sunny and colorful and radiate optimism and joy of life. He works figuratively with an impressionistic approach. In addition to oil paint, Johan also has…

Onbelast bijverdienen

Jaarlijks mogen we 6.000 euro onbelast bijverdienen en meer dan 15.000 Belgen doen dat. Vooral bijverdienen pensioen en zelfstandigen maken er gebruik van. In een jaar tijd is er 30,5 miljoen euro bijverdiend. Dit waren zo’n 15.000 Belgen met ongeveer 27.500 activiteiten via een verenigingswerk. Het meest populaire sector is de sportsector. De minister van Sociale Zaken, Maggie De Block, heeft dit beweerd. Ze zei dat de sportsector al jaren op zoek was naar een vergoedingssysteem. Daarom heeft het succes bij de sportclubs. De sportsector is zo’n 58 procent van alle activiteiten. Sportinitiatie (10,6%) en administratief hulp bij beheer en organisatie (8,5%) zijn na de sportsector het populairst.


Nieuwe statuut
Vooral gepensioneerden, zelfstandigen en werknemers die 4 tot 5 dagen per week werken komen in aanmerking. Ze doen meestal simpele klussen en willen daar een kleine vergoeding voor krijgen of betalen. Maggie De Block vindt dat wie voldoende bijgedragen heeft aan de sociale zeker…