3 gouden tips voor rekrutering


Rekruteringsbedrijven zijn de laatste tijd booming door de opkomst van de nieuwe markt. Deze is er gekomen door de evolutie van de arbeidsmarkt naar een plek waar vraag en aanbod moeilijk samen komen tot een evenwicht.


Doordat deze markt nieuw is, zijn er veel bedrijven die nog enkele tips kunnen gebruiken.

1. Employee value proposition

Als rekruteringbedrijf is het belangrijk om een heldere employee value proposition voor te stellen in uw verhaal. Deze geeft leven aan je boodschap aan de kandidaat. Je moet ze kunnen bewijzen waarom de kandidaat voor jouw moet kiezen en voor de concullega.

2. Interesse opwekken

Wacht niet met contacteren van kandidaten tot ze echt op zoek zijn naar een nieuwe job. Je moet ze al kunnen bereiken terwijl ze al werk hebben en zelfs nog niet opzoek zijn. Je moet als rekruteringbedrijf interesse opwekken bij de mogelijke kandidaten. Want dan pas ga je je garantiepercentage (minstens aantal sollicitaties) kunnen vergroten dat je aanbiedt aan de klant.

3. Gebruiksvriendelijkheid

Kandidaten moeten in alle tijden op alle platformen probleemloos kunnen solliciteren. Stel je website dan ook zo op dat deze zowel op desktop, laptop, smartphone en tablet vlot te gebruiken is. We zitten in een tijdperk dat men op elk moment aan internet kan, dus moeten je hierop geanticipeerd zijn. Het draait allemaal om customer experience, die bij onder ander Vindazo eerste prioriteit is.





Zie open vacatures op vindazo:

HR manager, Technieker, Engineer


Reacties