Ideale profielfoto

Een professionele, goede foto voor je profiel selecteren, voor de één heel makkelijk, voor de ander al een stuk lastiger. Wanneer je een foto kiest houd je hier het best rekening mee. 

Wist u dat: de kans op een sollicitatiegesprek 40% hoger ligt met een goede profielfoto? Het is dan ook het meest van belang dat je met onderstaande regels rekening houdt:


Kwaliteit

U kunt de foto best nemen met een natuurlijke lichtinval. Maar let op zorg voor gelijke verdeling van het licht, zorg er dus voor dat er geen opvallende schaduwen te zien zijn op uw gezicht. Neem dus geen foto’s met felle zon of een felle lamp.

Achtergrond

Mensen zijn vaak te veel bezig met het goed staan op de foto waardoor ze vergeten hoe de achtergrond er uit ziet. Zorg er daarom ook zeker voor dat er geen troep of onprofessionaliteit achter jou te zien is of dat je voor een neutrale achtergrond staat zoals een muur.


Close-up

Vaak worden profielfoto's nog kleiner gemaakt waardoor u iemand niet makkelijk herkend als deze persoon te ver staat van de camera. Een close-up kan dus zeker geen kwaad.


Zoekt u werk? Hier zijn aantal beroepen te vinden.

sales directeur, personeelsverantwoordelijke, administratief medewerker, system engineer

Of schrijf in on onze Facebook groep!

Reacties