Hoe kom je zelfverzekerd over zonder één woord te zeggen?


Of je nu aast op een promotie, beter leiding wilt geven of meer impact probeert te creëren met jouw presentatie, je lichaamstaal onder controle hebben is hierbij essentieel. Door zelfverzekerd over te komen, is de eerste stap naar succes al gezet.

Of je nu aast op een promotie, beter leiding wilt geven of meer impact probeert te creëren met jouw presentatie, je lichaamstaal onder controle hebben is hierbij essentieel. Door zelfverzekerd over te komen, is de eerste stap naar succes al gezet.

90% van wat wij denken over andere mensen is gebaseerd op het beeld dat we van hen hebben. Het beeld bepaalt of we iets van hen willen kopen of we hen vertrouwen om mee samen te werken en of we wel of niet met hen willen omgaan. Met andere woorden, draag zorg voor de indruk die je achterlaat.

De kracht van lichaamstaal

Met dat in het achterhoofd is het waarschijnlijk handig om te weten dat 70% van het beeld dat mensen van je hebben, wordt bepaald door je lichaamstaal. De kracht van lichaamstaal valt niet te onderschatten. Het laat ons toe om het imago, de invloed en de overtuigingskracht van een succesvolle professional uit te stralen zonder één woord te zeggen.

Mensen zijn van nature observators en zoeken onbewust naar aanwijzingen van persoonlijke kracht in interacties. Ze merken onbewust op hoe jij reageert op anderen en anderen op jou reageren. Bovenal houden zij jouw lichaamstaal in de gaten. Kom je zelfzekerd over in je handelingen en houding, dan win je automatisch hun respect.

9 tips voor een krachtige uitstraling met lichaamstaal


  • Leun lichtjes en relaxed achterover op je stoel
  • Beweeg en gebaar kalm en ontspannen
  • Houdt je bewegingen en gebaren onaangetast bij invloed uit je directe omgeving
  • Praat op een natuurlijk en gecontroleerd tempo, waardoor je gewicht legt op je woorden
  • Maak bewust en intentioneel oogcontact met mensen om je heen
  • Pauzeer voordat je antwoord geeft; dit communiceert dat je nadenkt over wat je zegt
  • Laat de toon van je stem omlaag gaan aan het einde van je zinnen
  • Neem ruimte in wanneer je loopt, zit en staat
  • Kijk naar anderen met je kin lichtjes omhoog

Wanneer je deze tips toepast, zul je merken dat mensen een zelfverzekerd beeld van jou krijgen. Zeker het proberen waard!
En dat is zeker goede eigenschap in verschillende beroepen. Wilt u meer tips over cv maken zie voorbeeld cv



Recente vacatures 
hr manager, only sales jobs, administratief bediende


Reacties