Er is opnieuw een stijging in het aantal jobstudenten in ons land

Er is opnieuw een stijging in het aantal jobstudenten in ons land. Dit is afgeleid uit statistische gegevens van de rijksdienst voor sociale zekerheid. De provincie Antwerpen neemt de leiding in het aantal jobstudenten.

Sinds 2018 is het studentenarbeid toegenomen met 4%. Niet alleen het aanbod maar ook de vraag vanuit de werkgevers is toegenomen. Dit met een stevige 5% tegenover vorig jaar. Vooral werkgevers uit horeca en detailhandel, maken veel gebruik van werknemers.

De toename van studenten arbeid is onder andere te wijten aan de verandering in uurregeling. Deze is in 2017 veranderd van maximaal 50 dagen naar 475 uur. Hierdoor kunnen studenten efficiƫnter meer geld verdienen doordat ze werk en studies makkelijker kunnen combineren.

Van alle jobstudenten maakt 40 procent gebruik van een uitzendkantoor. Hierdoor is het voor bedrijven zeer interessant om gebruik te maken van rekruteringsbedrijven zoals Vindazo. Vacatures van bedrijven worden door hen verbeterd, verspreid op Jobsites en opgevolgd om de beste kandidaten hieruit te selecteren .

In 22018 heeft de gemiddelde student ongeveer 180 uren gewerkt. Dit overtreft de 171 uur in 2017. Ook werken de jobstudenten meer verspreid over het jaar i.p.v. dat ze zich enkel focussen op de vakanties.

Recente vacatures voor studenten op Vindazo zie zoekwoorden jobstudent, junior, student


Reacties