Een exclusieve databank van echte werkgevers zónder tussenpersonen


Sollicitanten hebben vaak het idee dat er veel werk is in de markt waar ze zoeken, maar toch heeft een werkgever maar een enkele baan weg te geven. Interims, selectiebureaus en headhunters jagen allemaal op die ene baan van de werkgevers. Al die intermediairs verstoren echter de markt, want ze bouwen een muur tussen werknemer en werkgever. Ze hebben vaak geen enkele kennis van zaken en hebben zo een negatieve invloed op knelpuntberoepen. Ze worden alleen betaald als ze resultaten behalen “no cue no pay” maar ze maken zoveel marketing lawaai dat echte werkgever wordt niet meer gehoord.

Als voorbeeld neem ik de functie van Software Engineer. Intermediairs proberen indruk te maken met nepvacatures “no cue no pay” om zo CV's te verzamelen. De Software Engineer heeft geen idee dat het fake is en stuurt zo zijn CV naar een laaggeschoolde administratieve medewerker. Die screent zijn CV, slaat hem op in een database, en doet er verder niets mee. Er is geen nodige kennis om te screenen. Ze begrijpen daarom niet wat er in het CV staat en zien ook de context niet. Ze kijken alleen naar de ervaring op het gebied van softwareontwikkeling. Daarom begrijpen ze niet dat bepaalde personen direct moeten worden uitgenodigd omdat ze in staat zijn talloze problemen op te lossen. Alleen een echte werkgever begrijpt dat met de benodigde kennis. Het CV belandt echter eerst bij de intermediair, die er niets anders mee doet, dan de CV opslaan.


Interims zitten vooral op plaatsen waar voorheen restaurants stonden. Het is een spreekwerk met een kern van waarheid. Er verschijnt een vacature op de markt van een echte werkgever, maar hij verdwijnt al snel uit het zicht, aangezien interims non stop fake vacatures “no cue no pay” plaatsen op banen websites. Hierdoor verdwijnen de echte werkgevers uit het zicht. Er is dan ook geen enkele banen website die alleen vacatures heeft van werkgevers. Wel is er een site in België die dit probleem probeert op te lossen, maar er is niemand die hem kent, er is geen budget voor marketing, ze richten zich op het kleine segment en worden weggepest door intermediairs. Met hun lawaai zijn intermediairs dolblij, want door veel vacatures te publiceren, denken ze te groeien. Als je er echter serieus naar kijkt en het aanbod analyseert, dan zie je dat er veel dubbele vacatures tussen staan. Bovendien moeten werknemers 100 keer solliciteren en zelfs dan lukt het niet om uitgenodigd te worden of een afspraak te maken. Gelukkig is er een oplossing bedacht. Deze bestaat niet alleen uit een database voor echte werkgevers, maar heeft nog veel meer te bieden!

Een exclusieve databank van echte werkgevers zónder tussenpersonen kunnen geselecteerd worden


onderhoudstechnieker, project engineer



Reacties