Economie in Wallonië stijgt, maar niet in Vlaanderen

Vorig jaar was het enkel de Waalse economie dat een economische groei kende. De Vlaamse en Brusselse economie moesten het doen met een verlies.

Wallonië was van de drie regio’s de enigste met een economische groei tegenover vorig jaar. Vlaanderen en Brussel hadden het minder goed en moesten een verlies slikken. Voor dit jaar zijn de voorspellingen op gelijke trend, en zal Wallonië weer als beste presteren. Maar dat verschil zal niet lang meer duren. Toekomstgericht voorspeld men dat deze kloof tussen de drie regio’s zal dichten.



De kloof is het grootst tussen Vlaanderen en Wallonië. Wallonië zorgde voor een groei van 0.1% en Vlaanderen had te kampen met een verlies van 0.3%. Brussel zweefde meer tussen in met een verlies van 0.2%. De kloof is dus verkleint met vorig jaar want toen zat zowel Vlaanderen als Brussel op een economisch verlies van 0.3%.

Als men kijkt naar de komende 5 jaar, verwacht men dat de 3 gewesten een groei boven de 1% gaan realiseren. Dit zal van 1.2% naar zelfs 1.8% kunnen stijgen. Dit zal onder andere te wijten zijn door de daling in de werkloosheidsgraad. Er gaan ongeveer een 98 000 tal mensen extra aan de slag in Vlaanderen. Dit is zeer gunstig voor zoekmachines zoals Vindazo, die ondanks de stijging van de economische groei meer werk zullen hebben doordat bedrijven zullen groeien en nieuwe personeel nodig hebben.

Zoekt u personeel? U kunt op Vindazo personeel zoeken. Of als u regelmatig personeel zoekt dan kunt u hun technologie gebruiken voor betere instroom. Zoals bijvoorbeeld Applicant Tracking Systeem. Of Marketing automation gebruiken voor nog meer en betere kandidaten te vinden.


Reacties