Dit zijn de populairste dierennamen in vacaturetitels

Een vacature op laten vallen. Veel bedrijven doen het met een creatieve vacaturetitel waarin ze een dier noemen. Ze zoeken bijvoorbeeld een 'bezige bij', 'vroege vogel' of 'duizendpoot'. Ook gebruiken recruiters vaak bekende spreekwoorden en gezegden met dieren. Bijvoorbeeld: 'Voel jij je als een vis in het water?'. Of: 'Vat jij de koe wel bij de horens?'.


Dankzij het noemen van een dier, valt de vacaturetitel goed op. Maar er is nog een voordeel. Want door de vergelijking met een dier, weet een potentiƫle kandidaat meteen wat de job inhoudt. Vroeg je bed uit, bijvoorbeeld. Of lekker de hele dag in de weer.


Onderzoek: de meestgebruikte dieren in vacaturetitels

Maar welke uitdrukkingen met dieren komen eigenlijk het meest in vacaturetitels voor? Daar was developer- en software-engineer  van Vindazo ook benieuwd naar. Hij deed onderzoek naar vacaturetitels in BelgiĆ« en Nederland. Met vacaturedata van vacaturewebsite Vindazo analyseerde hij alle vacatures in de twee landen over een periode van meer dan zeven jaar: van 1 januari 2012 tot juli 2019.

Wat blijkt? Van alle vacaturetitels waarin een dier voorkwam, is de 'duizendpoot' het populairst. Maar liefst zeventig procent van alle vacaturetitels met een dierennaam bevatte de benaming van dit veelpotige diertje. Hierna zijn de 'salestijger' en de 'spin in het web' erg populair. Grappig om te weten is dat 'bezige bijen' wat minder in trek lijken te zijn bij recruiters.

Hieronder zie je de top tien van meest gebruikte dierennamen in vacaturetitels.

Personeel zoeken in Belgie? Nog geen Applicant Tracking Systeem? Nog geen kennis over Automatisch rekrutering?

Marketing automation in 2019?



Reacties