Doorgaan naar hoofdcontent

Acht tips voor een gestructureerde werkdag


Aan het begin van de werkdag kan het aantal items op je to-do lijst of een uitpuilende mailbox ervoor zorgen dat je door het bos de bomen even niet meer ziet. Wil je graag wat meer structuur brengen in de chaos? Dan hebben wij hieronder een aantal praktische tips waarmee jij je werkdag succesvol kan plannen.


1. Lijstje doelen van de dag
Maak een overzicht waarin je de doelen die je tegen het einde van de dag wilt behalen, op een rijtje zet. Deel elk doel verder op in een aantal kleinere deeltaken, zodat jouw dag evenwichtig wordt ingedeeld.
Wanneer je aan het einde van de dag al je targets hebt kunnen afvinken, zal je met een voldaan gevoel het kantoor verlaten.

2. Stel prioriteiten
Wanneer duidelijk is welke doelen je wilt behalen en je deze hebt opgedeeld in realiseerbare deeltaken kan jij je efficiëntie nog verder verhogen door aan elke deeltaak een bepaalde prioriteit te koppelen. Voer de opdrachten met de hoogste prioriteit eerst uit en loop zo de volgorde naar belangrijkheid af.

3. Maak gebruik van een logische tijdsindeling
Wij hebben reeds bij punt 2 gezien dat je voor het uitvoeren van de taken, aan de hand van de door jou opgesomde doelen, deeltaken en de bijhorende prioriteit, de voorrang kunt bepalen en er een tijdsbestek aan kunt verbinden. Dit door een tijdsbestek te verbinden aan de taken op je lijst. Zo voorkom je stress die kan ontstaan wanneer je ziet dat de deadlines niet gehaald zijn als het einde van de werkdag reeds in zicht is. Het is daarom ook raadzaam om bij het maken van de tijdsindeling rekening te houden met de uren waarop je het meest productief bent. Bijvoorbeeld ben je in de ochtend, of juist in de namiddag het productiefst. Hier houdt je ter degen rekening mee bij het indelen van de tijd.

4. Neem regelmatig een pauze
Het is belangrijk dat je tijdens je werkdag regelmatig de tijd neemt om wat te bewegen of gewoon even de directe omgeving van je bureau te verlaten voor een korte pauze. Dit zorgt voor het opnieuw stijgen van de energiepijl waardoor je gedurende de volledige dag geconcentreerd blijft.

E-mails: hoe ga je daar efficiënt mee om?


Niet alleen een stevig takenpakket kan voor chaos zorgen, ook een overvolle mailbox draagt niet echt bij tot jouw productiviteit. Om efficiënt om te gaan met je e-mails hebben we de volgende tips voor jou op een rij gezet:

1. Zet niet alles op de e-mail
Stel jezelf regelmatig de vraag of je de boodschap niet op een andere manier zou kunnen overbrengen dan per mail een nieuw bericht op te stellen. Heel wat praktische zaken kan je bijvoorbeeld ook face-to-face bespreken, al dan niet tijdens een team meeting.

2. Vermijd lange e-mails
Probeer jouw e-mails zodanig op te stellen dat de belangrijkste informatie bovenaan staat en er structuur in zit. Zorg er verder voor dat de communicatie specifiek en gericht is. Zo voorkom je onoverzichtelijke lange e-mails die verdere toelichting nodig hebben.

3. Voeg contacten toe in de CC
Wanneer je contacten toevoegt in carbon copy is het voor hen meteen duidelijk dat de e-mail voor hen loutere informatie bezit waarbij het nemen van verdere acties niet nodig is. Houd dit bij het versturen van je e-mails zeker in je achterhoofd.

4. Voeg een deadline of Call-to-Action toe
Wanneer je aan je bericht een deadline voor opvolging of een CTA (call-to-action) toevoegt, stel jij je correspondenten in staat om ook zelf op een gestructureerde manier hun e-mails op te volgen en zal de werk voor een ieder overzichtelijker worden en de druk ook afnemen

Als je bent bezig met werk te zoeken een van de belangrijkste taken die een werkzoekende moet voltooien dat is zijn CV maken.Als CV is klaar dan kan een werkzoekende gaan solliciteren en het beste plaats om werk te zoeken is de zoekmachine voor vacatures zoals vindazo bijvoobeeld. Kijk welke vacatures zijn te vinden. Monteur, project engineer, bediende. Check regelmatig deze website voor nieuwe vacatures als je een job zou graag vinden. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het gevaar van een gameverslaving

Gamen staat gelijk aan drank, drugs, pillen en gokken. Het is niet mijn bedoeling om games te vernietigen, maar ik wil vrienden en kennissen wel bewust maken van hoe serieus en gevaarlijk een onschuldige bezigheid als gamen kan zijn. Volgens Druglijn staat het zelfs gelijk aan een drank-, drugs-, pillen- of gokverslaving. https://www.druglijn.be/drugs-abc/gamen/risicos In sommige gevallen is er daadwerkelijk sprake van een gameverslaving. Tot op heden wordt het nog niet officieel erkend als een psychiatrische stoornis, maar er vindt al wel wetenschappelijk onderzoek plaats. Bij elke verslaving geldt dat op een gegeven moment een bepaalde behoefte onweerstaanbaar wordt. 'Willen gamen' wordt dan ook een kwestie van 'moeten gamen'. Zelf ken ik een aantal mensen die in het verleden kampten met een gameverslaving. Ze zijn er invalide door geraakt. Te lang en te veel gamen kan een eerste stap zijn naar een mogelijke gameverslaving en psychiatrische stoornis als gevolg. W…

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbal trainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Voor het seizoen 2020-2021 is K.Rupel Boom FC op zoek naar gemotiveerde jeugdopleiders om ons team te komen versterken in ons nieuwe project KRBFC 2.0 Waarom bij KRBFC jeugdopleider warden...
Je werkt binnen deze familiale club als "ONE TEAM" binnen onze vernieuwd structuur, omkadering & accommodatie (nieuwe kunstgrasvelden).De club biedt interne begeleiding, opleiding, ondersteuning & doorgroeimogelijkheden.We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionale niveau en bieden hen spelplezier gecombineerd met een goede opleiding binnen een van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11Wil zoeken nu nog nieuwe collega's voor volgende leeftijden:
1x U7(3v3)1x U8 & U9(5v5)1x 12W (8v8 — Getuigschrift B)lx U14IP (Getuigschrift B/opleiding UEFA B)
Wens je wat meer informatie? neem contact op via: TVJO@krupelboomfc.be

Een van de nieuwigheden binnen de club onder KRBFC 2.0 kan je hierin mogelijk helpen die stap te zetten. Vanaf SZ20-21 wordt er een interne jeugds…

Het eerste vaccin tegen coronavirus ter wereld is geregistreerd in Rusland

MOSKOU, 11 augustus - RIA Novosti. 'S Werelds eerste vaccin tegen het coronavirus is geregistreerd in Rusland, maakte Vladimir Poetin bekend tijdens een bijeenkomst met overheidsfunctionarissen.
De president merkte op dat het medicijn effectief werkt, een stabiele immuniteit vormt en alle noodzakelijke controles heeft doorstaan. Het staatshoofd bedankte de specialisten voor hun werk en wenste succes aan de wetenschappers die aan andere vaccins werken.
Poetin gaf toe dat een van zijn dochters al was ingeënt.
"In die zin nam ze deel aan het experiment. Na de eerste vaccinatie was haar temperatuur 38, de volgende dag - 37 met een beetje - en dat is alles," zei hij.
Volgens hem is de temperatuur na de tweede injectie ook een beetje gestegen, maar nu voelt zijn dochter zich goed en zijn haar antilichaamtiters hoog. Wanneer begint de productieHet staatshoofd sprak de hoop uit dat de massaproductie van het vaccin in de nabije toekomst zal beginnen. Hij vroeg het hoofd van het minis…