Doorgaan naar hoofdcontent

7 tips voor een vloeiend sollicitatiegesprek


Wie is er nu niet al eens ongelooflijk zenuwachtig geweest voor een sollicitatiegesprek? Je kunt je nog zo goed voorbereiden, als de zenuwen toeslaan, klap je soms helemaal dicht. Gelukkig is dat nu verleden tijd, dankzij deze 7 suggesties die we voor je op een rij hebben gezet.

1. Ga niet uit van het ergste

Probeer niet te denken aan wat er allemaal fout kan gaan, maar denk positief; als het deze keer niet lukt, wie weet bij het volgende sollicitatiegesprek misschien wel.

2. Kleine pauze

Laat tijdens het gesprek een kleine stilte vallen, zo kun je goed nadenken over wat je wilt verwoorden. Dit getuigt van zelfvertrouwen. Het zal een beetje raar aanvoelen, maar als je het een paar keer oefent zal je eraan wennen.


3. Waarom moeten ze juist jou aannemen?

De allerbelangrijkste vraag is, waarom jouw cv is uitgekozen voor een sollicitatiegesprek. Deze vraag laat de vragensteller nadenken over jouw capaciteiten. Later in het gesprek kun je dit gebruiken om het gesprek een beetje te dirigeren.


4. Laat zien wat je kunt bieden

Belangrijk is om te laten zien dat je bereid bent om problemen op te lossen, dat je kunt luisteren, maar ook dat je ruimdenkend bent. Laat het bedrijf zien dat jij juist dat te bieden hebt, wat zij zoeken.5. Oefen zoveel je kunt

Oefen zoveel mogelijk; niet alleen voor de spiegel, maar ook voor familieleden of vrienden. Verzoek of ze de rol van een rigoureuze vragensteller kunnen aannemen, zodat je vertrouwd raakt met de vragen die je worden gesteld tijdens het sollicitatiegesprek.


6. Connectie krijgen

Het is niet alleen van belang dat je alles weet over de onderneming en de functie waarop je solliciteert, maar ook over de gespreksleider. Kijk van tevoren op zakelijke netwerken, zoals LinkedIn, om informatie te winnen over bijvoorbeeld werkgeschiedenis.


7. Zorg goed voor jezelf

Ga de avond voor het gesprek op tijd naar bed. Doe een activiteit waar je rustig van wordt, en probeer niet te veel aan het gesprek te denken.

En vertrek ruim op tijd naar je sollicitatiegesprek; niks is stressvoller dan je te moeten haasten. Zoek gerust Vacatures op Vindazo.

Nog tips?

motivatiebrief schrijven , ontslagbrief voorbeeld, curriculum vitae voorbeeld
Reacties

Populaire posts van deze blog

Het gevaar van een gameverslaving

Gamen staat gelijk aan drank, drugs, pillen en gokken. Het is niet mijn bedoeling om games te vernietigen, maar ik wil vrienden en kennissen wel bewust maken van hoe serieus en gevaarlijk een onschuldige bezigheid als gamen kan zijn. Volgens Druglijn staat het zelfs gelijk aan een drank-, drugs-, pillen- of gokverslaving. https://www.druglijn.be/drugs-abc/gamen/risicos In sommige gevallen is er daadwerkelijk sprake van een gameverslaving. Tot op heden wordt het nog niet officieel erkend als een psychiatrische stoornis, maar er vindt al wel wetenschappelijk onderzoek plaats. Bij elke verslaving geldt dat op een gegeven moment een bepaalde behoefte onweerstaanbaar wordt. 'Willen gamen' wordt dan ook een kwestie van 'moeten gamen'. Zelf ken ik een aantal mensen die in het verleden kampten met een gameverslaving. Ze zijn er invalide door geraakt. Te lang en te veel gamen kan een eerste stap zijn naar een mogelijke gameverslaving en psychiatrische stoornis als gevolg. W…

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbal trainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Voor het seizoen 2020-2021 is K.Rupel Boom FC op zoek naar gemotiveerde jeugdopleiders om ons team te komen versterken in ons nieuwe project KRBFC 2.0 Waarom bij KRBFC jeugdopleider warden...
Je werkt binnen deze familiale club als "ONE TEAM" binnen onze vernieuwd structuur, omkadering & accommodatie (nieuwe kunstgrasvelden).De club biedt interne begeleiding, opleiding, ondersteuning & doorgroeimogelijkheden.We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionale niveau en bieden hen spelplezier gecombineerd met een goede opleiding binnen een van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11Wil zoeken nu nog nieuwe collega's voor volgende leeftijden:
1x U7(3v3)1x U8 & U9(5v5)1x 12W (8v8 — Getuigschrift B)lx U14IP (Getuigschrift B/opleiding UEFA B)
Wens je wat meer informatie? neem contact op via: TVJO@krupelboomfc.be

Een van de nieuwigheden binnen de club onder KRBFC 2.0 kan je hierin mogelijk helpen die stap te zetten. Vanaf SZ20-21 wordt er een interne jeugds…

Paintings for sale Johan MESSELY and AVEAS

Paintings for sale Johan MESSELY and AVEAS My friend professor living in West Flanders would like to sell a number of paintings. Because he has already reached a very respectful age, he has to say goodbye to certain things. Viewing can in Bruges, sale directly from owner. Especially since I have many connections in international business not only in Belgium, I write description in English so that everyone can read this description. Painter Johan MESSELY and AVEAS Johan (1953) Grew up in the artistic world of father Paul Messely (painter) who was Johan's great example and impulse. After studying engineering and photography, he settled as a photographer in Menen, but eventually chose to turn his hobby into his profession. Johan paints southern-tinted scenes in which the play of light and shadow prevails. The oil paintings are sunny and colorful and radiate optimism and joy of life. He works figuratively with an impressionistic approach. In addition to oil paint, Johan also has…