Doorgaan naar hoofdcontent

7 tips voor een vloeiend sollicitatiegesprek


Wie is er nu niet al eens ongelooflijk zenuwachtig geweest voor een sollicitatiegesprek? Je kunt je nog zo goed voorbereiden, als de zenuwen toeslaan, klap je soms helemaal dicht. Gelukkig is dat nu verleden tijd, dankzij deze 7 suggesties die we voor je op een rij hebben gezet.

1. Ga niet uit van het ergste

Probeer niet te denken aan wat er allemaal fout kan gaan, maar denk positief; als het deze keer niet lukt, wie weet bij het volgende sollicitatiegesprek misschien wel.

2. Kleine pauze

Laat tijdens het gesprek een kleine stilte vallen, zo kun je goed nadenken over wat je wilt verwoorden. Dit getuigt van zelfvertrouwen. Het zal een beetje raar aanvoelen, maar als je het een paar keer oefent zal je eraan wennen.


3. Waarom moeten ze juist jou aannemen?

De allerbelangrijkste vraag is, waarom jouw cv is uitgekozen voor een sollicitatiegesprek. Deze vraag laat de vragensteller nadenken over jouw capaciteiten. Later in het gesprek kun je dit gebruiken om het gesprek een beetje te dirigeren.


4. Laat zien wat je kunt bieden

Belangrijk is om te laten zien dat je bereid bent om problemen op te lossen, dat je kunt luisteren, maar ook dat je ruimdenkend bent. Laat het bedrijf zien dat jij juist dat te bieden hebt, wat zij zoeken.5. Oefen zoveel je kunt

Oefen zoveel mogelijk; niet alleen voor de spiegel, maar ook voor familieleden of vrienden. Verzoek of ze de rol van een rigoureuze vragensteller kunnen aannemen, zodat je vertrouwd raakt met de vragen die je worden gesteld tijdens het sollicitatiegesprek.


6. Connectie krijgen

Het is niet alleen van belang dat je alles weet over de onderneming en de functie waarop je solliciteert, maar ook over de gespreksleider. Kijk van tevoren op zakelijke netwerken, zoals LinkedIn, om informatie te winnen over bijvoorbeeld werkgeschiedenis.


7. Zorg goed voor jezelf

Ga de avond voor het gesprek op tijd naar bed. Doe een activiteit waar je rustig van wordt, en probeer niet te veel aan het gesprek te denken.

En vertrek ruim op tijd naar je sollicitatiegesprek; niks is stressvoller dan je te moeten haasten. Zoek gerust Vacatures op Vindazo.

Nog tips?

motivatiebrief schrijven , ontslagbrief voorbeeld, curriculum vitae voorbeeld
Reacties

Populaire posts van deze blog

We strive to develop quality mobile and web applications

Life isn't about finding. Life is about creating. Only those who risk going too far can possibly creating something valuable. I started a new company for custom web development and marketing.

See this video on Youtube

Dergatsjev show you fascinating and cool personal videos, which are provided with all kinds of tips & tricks. Whether it's match-play tutorials, live performances, football, entertainment or travel and events. You can find it on our own YouTube channel! fully provided with commentary, we show you the coolest videos. Subscribe now to our YouTube channel to stay informed of our latest and newest videos!  

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbaltrainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Wij - K. Rupel Boom FC - zijn voor volgend seizoen 2021-2022 op zoek naar gemotiveerde jeugdtrainers. Wil je ons team komen versterken binnen ons nieuw project KRBFC 2.0, lees dan hieronder waarom jeugdtrainer worden bij KRBFC iets voor jou zou kunnen zijn ...   Waarom bij K.Rupel Boom FC jeugdopleider worden? Wij zijn een familiale club. We werken als "ONE TEAM" in een vernieuwde structuur en omkadering met topaccommodatie (nieuwe kunstgrasvelden). Je krijgt interne begeleiding, opleiding en ondersteuning aangeboden door onze club. Er zijn ook doorgroeimogelijkheden. We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionaal niveau en bieden een combinatie van spelplezier en degelijke opleiding binnen één van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11. Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe collega's voor verschillende leeftijdsgroepen. We hebben vacatures voor: T2 voor U19 & Beloften ( UEFA B of UEFA A & physical coaching zou een troef zijn )  U10IP ( Get.