Doorgaan naar hoofdcontent

7 tips voor een vloeiend sollicitatiegesprek


Wie is er nu niet al eens ongelooflijk zenuwachtig geweest voor een sollicitatiegesprek? Je kunt je nog zo goed voorbereiden, als de zenuwen toeslaan, klap je soms helemaal dicht. Gelukkig is dat nu verleden tijd, dankzij deze 7 suggesties die we voor je op een rij hebben gezet.

1. Ga niet uit van het ergste

Probeer niet te denken aan wat er allemaal fout kan gaan, maar denk positief; als het deze keer niet lukt, wie weet bij het volgende sollicitatiegesprek misschien wel.

2. Kleine pauze

Laat tijdens het gesprek een kleine stilte vallen, zo kun je goed nadenken over wat je wilt verwoorden. Dit getuigt van zelfvertrouwen. Het zal een beetje raar aanvoelen, maar als je het een paar keer oefent zal je eraan wennen.


3. Waarom moeten ze juist jou aannemen?

De allerbelangrijkste vraag is, waarom jouw cv is uitgekozen voor een sollicitatiegesprek. Deze vraag laat de vragensteller nadenken over jouw capaciteiten. Later in het gesprek kun je dit gebruiken om het gesprek een beetje te dirigeren.


4. Laat zien wat je kunt bieden

Belangrijk is om te laten zien dat je bereid bent om problemen op te lossen, dat je kunt luisteren, maar ook dat je ruimdenkend bent. Laat het bedrijf zien dat jij juist dat te bieden hebt, wat zij zoeken.5. Oefen zoveel je kunt

Oefen zoveel mogelijk; niet alleen voor de spiegel, maar ook voor familieleden of vrienden. Verzoek of ze de rol van een rigoureuze vragensteller kunnen aannemen, zodat je vertrouwd raakt met de vragen die je worden gesteld tijdens het sollicitatiegesprek.


6. Connectie krijgen

Het is niet alleen van belang dat je alles weet over de onderneming en de functie waarop je solliciteert, maar ook over de gespreksleider. Kijk van tevoren op zakelijke netwerken, zoals LinkedIn, om informatie te winnen over bijvoorbeeld werkgeschiedenis.


7. Zorg goed voor jezelf

Ga de avond voor het gesprek op tijd naar bed. Doe een activiteit waar je rustig van wordt, en probeer niet te veel aan het gesprek te denken.

En vertrek ruim op tijd naar je sollicitatiegesprek; niks is stressvoller dan je te moeten haasten. Zoek gerust Vacatures op Vindazo.

Nog tips?

motivatiebrief schrijven , ontslagbrief voorbeeld, curriculum vitae voorbeeld
Reacties

Populaire posts van deze blog

See this video on Youtube

Dergatsjev show you fascinating and cool personal videos, which are provided with all kinds of tips & tricks. Whether it's match-play tutorials, live performances, football, entertainment or travel and events. You can find it on our own YouTube channel! fully provided with commentary, we show you the coolest videos. Subscribe now to our YouTube channel to stay informed of our latest and newest videos!  

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbal trainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Voor het seizoen 2020-2021 is K.Rupel Boom FC op zoek naar gemotiveerde jeugdopleiders om ons team te komen versterken in ons nieuwe project KRBFC 2.0 Waarom bij KRBFC jeugdopleider warden... Je werkt binnen deze familiale club als "ONE TEAM" binnen onze vernieuwd structuur, omkadering & accommodatie (nieuwe kunstgrasvelden). De club biedt interne begeleiding, opleiding, ondersteuning & doorgroeimogelijkheden. We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionale niveau en bieden hen spelplezier gecombineerd met een goede opleiding binnen een van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11 Wil zoeken nu nog nieuwe collega's voor volgende leeftijden: 1x U7(3v3) 1x U8 & U9(5v5) 1x 12W (8v8 — Getuigschrift B) lx U14IP (Getuigschrift B/opleiding UEFA B) Wens je wat meer informatie? neem contact op via: TVJO@krupelboomfc.be Een van de nieuwigheden binnen de club onder KRBFC 2.0 kan je hierin mogelijk helpen die stap te zetten. Vanaf SZ20-21 wordt er een inter

Bulgarije Aqua Paradise Resort goedkope vakantie, last minutes, all inclusive, low budget op reis

In Bulgarije zocht ik altijd naar getalenteerde softwareontwikkelaars, dus het werd niet als een resort beschouwd, maar vanwege de corona-crisis moest ik de vakantie combineren met een zakenreis naar Bulgarije. Dit is een goede beslissing, want Bulgarije heeft veel te bieden en wordt terecht het "beste geheim van Europa" genoemd. Het is ook leuk om te weten dat het lokale leven hier nog steeds verrassend goedkoop is. Ik heb een hotel geboekt in Nesebar, een dorp met oude en nieuwe delen, gelegen op een rotsachtig schiereiland, niet ver van ons kantoor in Burgas. Je ziet een prachtige orthodoxe kerk en veel waterladders. Voor de budgetprijs die ik betaalde, hebben we een deluxe kamer met twee kamers met twee doucheruimtes en alle gemakken. Vakantie Bulgarije: een land vol natuur, stranden en plezier Ja, steeds meer Nederlanders en Belgen beschouwen Bulgarije als vakantiebestemming. Gezinnen met kinderen, jongeren die erop uit willen of mensen die houden van natuur en cultuur e