Doorgaan naar hoofdcontent

7 tips voor een vloeiend sollicitatiegesprek


Wie is er nu niet al eens ongelooflijk zenuwachtig geweest voor een sollicitatiegesprek? Je kunt je nog zo goed voorbereiden, als de zenuwen toeslaan, klap je soms helemaal dicht. Gelukkig is dat nu verleden tijd, dankzij deze 7 suggesties die we voor je op een rij hebben gezet.

1. Ga niet uit van het ergste

Probeer niet te denken aan wat er allemaal fout kan gaan, maar denk positief; als het deze keer niet lukt, wie weet bij het volgende sollicitatiegesprek misschien wel.

2. Kleine pauze

Laat tijdens het gesprek een kleine stilte vallen, zo kun je goed nadenken over wat je wilt verwoorden. Dit getuigt van zelfvertrouwen. Het zal een beetje raar aanvoelen, maar als je het een paar keer oefent zal je eraan wennen.


3. Waarom moeten ze juist jou aannemen?

De allerbelangrijkste vraag is, waarom jouw cv is uitgekozen voor een sollicitatiegesprek. Deze vraag laat de vragensteller nadenken over jouw capaciteiten. Later in het gesprek kun je dit gebruiken om het gesprek een beetje te dirigeren.


4. Laat zien wat je kunt bieden

Belangrijk is om te laten zien dat je bereid bent om problemen op te lossen, dat je kunt luisteren, maar ook dat je ruimdenkend bent. Laat het bedrijf zien dat jij juist dat te bieden hebt, wat zij zoeken.5. Oefen zoveel je kunt

Oefen zoveel mogelijk; niet alleen voor de spiegel, maar ook voor familieleden of vrienden. Verzoek of ze de rol van een rigoureuze vragensteller kunnen aannemen, zodat je vertrouwd raakt met de vragen die je worden gesteld tijdens het sollicitatiegesprek.


6. Connectie krijgen

Het is niet alleen van belang dat je alles weet over de onderneming en de functie waarop je solliciteert, maar ook over de gespreksleider. Kijk van tevoren op zakelijke netwerken, zoals LinkedIn, om informatie te winnen over bijvoorbeeld werkgeschiedenis.


7. Zorg goed voor jezelf

Ga de avond voor het gesprek op tijd naar bed. Doe een activiteit waar je rustig van wordt, en probeer niet te veel aan het gesprek te denken.

En vertrek ruim op tijd naar je sollicitatiegesprek; niks is stressvoller dan je te moeten haasten. Zoek gerust Vacatures op Vindazo.

Nog tips?

motivatiebrief schrijven , ontslagbrief voorbeeld, curriculum vitae voorbeeld
Reacties

Populaire posts van deze blog

Het gevaar van een gameverslaving

Gamen staat gelijk aan drank, drugs, pillen en gokken. Het is niet mijn bedoeling om games te vernietigen, maar ik wil vrienden en kennissen wel bewust maken van hoe serieus en gevaarlijk een onschuldige bezigheid als gamen kan zijn. Volgens Druglijn staat het zelfs gelijk aan een drank-, drugs-, pillen- of gokverslaving. https://www.druglijn.be/drugs-abc/gamen/risicos In sommige gevallen is er daadwerkelijk sprake van een gameverslaving. Tot op heden wordt het nog niet officieel erkend als een psychiatrische stoornis, maar er vindt al wel wetenschappelijk onderzoek plaats. Bij elke verslaving geldt dat op een gegeven moment een bepaalde behoefte onweerstaanbaar wordt. 'Willen gamen' wordt dan ook een kwestie van 'moeten gamen'. Zelf ken ik een aantal mensen die in het verleden kampten met een gameverslaving. Ze zijn er invalide door geraakt. Te lang en te veel gamen kan een eerste stap zijn naar een mogelijke gameverslaving en psychiatrische stoornis als gevolg. W…

Waarom zaken doen in Bulgarije?

Steeds meer internationale bedrijven kiezen voor Bulgarije. Ze verplaatsen hun complete bedrijf erheen of openen er een vestiging.

Hieronder leest u waarom het een verstandige keuze is om zaken te doen in Bulgarije. Bulgarije biedt u diverse zakelijke voordelen, waaronder lage belastingen, goedkoop vastgoed en lage loonkosten. Ook fijn: er zijn genoeg goed opgeleide vakspecialisten te vinden.

Aantrekkelijke belastingtarieven Bulgarije hanteert zeer aantrekkelijke belastingtarieven:

• Personenbelasting bedraagt in België 37 tot 52%, in Bulgarije is dit slechts 10%.
• Vennootschapsbelasting bedraagt in België 28 tot 33,9%, in Bulgarije is dit slechts 10%.
• Dividendbelasting bedraagt in België 15 tot 25%, in Bulgarije is dit slechts 5%.

Het spreekt voor zich dat dit u enorm veel voordeel op kan leveren. Daarnaast is er zelfs nog meer belastingvoordeel. Hier leest u meer over onder het kopje betaalbare werknemers.

Zeer betaalbaar vastgoedhttps://investeren-vastgoed-immo-bulgarije.propen…

Balcontrole versus diamant

Graag wil ik jullie iets duidelijk maken: op onze velden veel talenten rondlopen, ze zijn allemaal diamanten en getalenteerde spelers. Ze zijn namelijk geboren met een talent voor voetbal, dat is zeker. Net zoals bij een diamant, moet talent gepolijst én gecertificeerd worden. Dan pas wordt elke diamant een echte schat. Het polijsten van een diamant is langdurige proces. Het vergt geduld en vertrouwen.
Balcontrole als onderdeel van het polijstproces Balcontrole is een van de belangrijkste eigenschappen van de voetballer die we het volgende seizoen polijsten. Zoals in alle beroemde voetbalscholen zullen we veel tijd besteden aan de precisie van de controle, pas en dribbel. Want het snelste, het meest effectieve én het mooiste voetbal is namelijk simpel voetbal.
Hier zijn een tweetal oefeningen voor balcontrole die een speler zelf kan uitvoeren:
Hooghouden, les van A-Z (video). In de muur spelen met controle binnenkant, buitenkant, in beweging, onder steunbeen en onder de zool (video…