120 000 Vlamingen extra aan het werk



Het doel van de nieuwe regering is om nieuwe mensen aan het werk te krijgen. 120 000 maar liefst. Maar hoe gaan ze dit voor elkaar krijgen?

Door meer loopbaanzekerheid en een strenger activeringsbeleid is er veel ambitie om dit plan waar te maken.

Meer werkende

Het doel is om meer mensen op de arbeidsmarkt te krijgen. Werkzoekende horen dus hierbij beter begeleidt te worden om sneller aan een job te geraken. Er wordt meer gefocust op snelle en kwalitatieve begeleiding. Voor diegene die langdurig werkloos zijn, is er “gemeenschapsdienst”. Door verschillende nieuwe instrumenten toe te passen zal de werkloosheid sterk afnemen. Ook bedrijven helpen hier onbewust aan mee doordat ze gebruik maken van rekruteringbedrijven om meer werknemers te kunnen aanwerven in hun bedrijf. Bijvoorbeeld Vindazo zorgt voor het verbeteren van campagnes, opvolging en screening van nieuwe kandidaten. Door hun technologie.

Ook verloning helpt bij het aantrekken van nieuwe werkende. Hiervoor gebruiken ze job bonussen.

Loopbaanzekerheid

Veel mensen zijn op zoek naar zekerheid. Dit wilt de overheid aanbieden door middel van opleidingen en bijscholing. Hierdoor kunnen ze werkende langer aan de slag houden.

Verder is het ook belangrijk om de leercultuur te versterken zodat er meer opleidingen worden gevolgd, en er ook meer potentiƫle kandidaten voldoen aan de eisen van de bedrijven. Want vaak blijven veel vacatures op door een mismatch tussen het bedrijf en de kandidaat, ook wel technische werkloosheid genoemd.

We zijn altijd opzoek naar kandidaten voor Knelpuntberoepen zoals:

diagnosetechnieker, project engineer, sales manager



Reacties