Doorgaan naar hoofdcontent

Vrouwelijke ondernemers zijn te bescheiden ( Vindazo tips )


In 2014 vestigde Britt Van Namen,
interieurarchitect, haar privé ontwerpbureau. Ze werkt met een voltijds arbeidskracht en sedert een jaar werkt ze in haar nieuw werkruimte in Turnhout. Komende zomer volbrengt ze haar zestigste project.
Met haar verhaal wil ze andere bedrijvige vrouwen aanmoedigen.

Britt volbracht in 2011 haar studie als interieurarchitect in Antwerpen aan de Artesis Hogeschool. Na een tijd als zelfstandige te hebben gewerkt, opende ze in 2014 haar privé ontwerpbureau. Ze is met name toegespitst op kantoren, detailhandel en residentiële totaalprojecten.

Een gevarieerde baan

Volgens Van Namen is haar baan zo variërend dat ze niet het gevoel heeft dat ze aan het werk is. “Ieder project wordt vanaf nul opgebouwd en bestaat uit verschillende etappes. Het begint met het contact maken met cliënten, het ontwikkelen, zoektocht naar materieel, benaderen van ondernemers en de daadwerkelijke uitvoering.”

De interieurarchitect vindt het fijn te werken in een “mannenwereld”. Zelf zegt ze heel direct en energiek te zijn; iets dat op prijs wordt gesteld in de bouw. Daarnaast helpt het haar met ondernemen en het opbouwen van werkrelaties.

Eigen werkgroep

Sinds een jaar heeft Britt een voltijds arbeidskracht in het team. “Ondernemen betekent groeien. Sinds ik een werknemer in dienst hebt genomen heb ik meer tijd voor persoonlijk contact met cliënten en providers. Ik hoop mijn team in de toekomst uit te breiden en eens met een unit te werken waar elkeen een eigen project beheert.”

Haar bedrijfsruimte in Turnhout deelt ze met een andere zelfstandige. Het is een bewuste keuze die ze heeft gemaakt; “door kennis en netwerken te delen, hoop ik met mijn bedrijf nog verder te groeien.”

Van Namen wil graag gezien worden als een voorbeeld voor andere bedrijvige vrouwen, want helaas zijn deze er te weinig. “Ten opzichte van mannen hebben zelfstandige vrouwen veel meer kwaliteiten; ze gaan meer op hun gevoel af en zijn inschikkelijker. Deze kenmerken leiden tot evenwichtige ondernemingen, waar personeel graag blijft werken. En dat resulteert weer in betere bedrijfsresultaten”, volgens Van Namen.    
Een tip van de interieurarchitect: “Verwezenlijk je droom, laat je door niemand afremmen en blijf in jezelf geloven.”

Reacties

Populaire posts van deze blog

We strive to develop quality mobile and web applications

Life isn't about finding. Life is about creating. Only those who risk going too far can possibly creating something valuable. I started a new company for custom web development and marketing.

See this video on Youtube

Dergatsjev show you fascinating and cool personal videos, which are provided with all kinds of tips & tricks. Whether it's match-play tutorials, live performances, football, entertainment or travel and events. You can find it on our own YouTube channel! fully provided with commentary, we show you the coolest videos. Subscribe now to our YouTube channel to stay informed of our latest and newest videos!  

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbaltrainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Wij - K. Rupel Boom FC - zijn voor volgend seizoen 2021-2022 op zoek naar gemotiveerde jeugdtrainers. Wil je ons team komen versterken binnen ons nieuw project KRBFC 2.0, lees dan hieronder waarom jeugdtrainer worden bij KRBFC iets voor jou zou kunnen zijn ...   Waarom bij K.Rupel Boom FC jeugdopleider worden? Wij zijn een familiale club. We werken als "ONE TEAM" in een vernieuwde structuur en omkadering met topaccommodatie (nieuwe kunstgrasvelden). Je krijgt interne begeleiding, opleiding en ondersteuning aangeboden door onze club. Er zijn ook doorgroeimogelijkheden. We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionaal niveau en bieden een combinatie van spelplezier en degelijke opleiding binnen één van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11. Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe collega's voor verschillende leeftijdsgroepen. We hebben vacatures voor: T2 voor U19 & Beloften ( UEFA B of UEFA A & physical coaching zou een troef zijn )  U10IP ( Get.