Doorgaan naar hoofdcontent

Vrouwelijke ondernemers zijn te bescheiden ( Vindazo tips )


In 2014 vestigde Britt Van Namen,
interieurarchitect, haar privé ontwerpbureau. Ze werkt met een voltijds arbeidskracht en sedert een jaar werkt ze in haar nieuw werkruimte in Turnhout. Komende zomer volbrengt ze haar zestigste project.
Met haar verhaal wil ze andere bedrijvige vrouwen aanmoedigen.

Britt volbracht in 2011 haar studie als interieurarchitect in Antwerpen aan de Artesis Hogeschool. Na een tijd als zelfstandige te hebben gewerkt, opende ze in 2014 haar privé ontwerpbureau. Ze is met name toegespitst op kantoren, detailhandel en residentiële totaalprojecten.

Een gevarieerde baan

Volgens Van Namen is haar baan zo variërend dat ze niet het gevoel heeft dat ze aan het werk is. “Ieder project wordt vanaf nul opgebouwd en bestaat uit verschillende etappes. Het begint met het contact maken met cliënten, het ontwikkelen, zoektocht naar materieel, benaderen van ondernemers en de daadwerkelijke uitvoering.”

De interieurarchitect vindt het fijn te werken in een “mannenwereld”. Zelf zegt ze heel direct en energiek te zijn; iets dat op prijs wordt gesteld in de bouw. Daarnaast helpt het haar met ondernemen en het opbouwen van werkrelaties.

Eigen werkgroep

Sinds een jaar heeft Britt een voltijds arbeidskracht in het team. “Ondernemen betekent groeien. Sinds ik een werknemer in dienst hebt genomen heb ik meer tijd voor persoonlijk contact met cliënten en providers. Ik hoop mijn team in de toekomst uit te breiden en eens met een unit te werken waar elkeen een eigen project beheert.”

Haar bedrijfsruimte in Turnhout deelt ze met een andere zelfstandige. Het is een bewuste keuze die ze heeft gemaakt; “door kennis en netwerken te delen, hoop ik met mijn bedrijf nog verder te groeien.”

Van Namen wil graag gezien worden als een voorbeeld voor andere bedrijvige vrouwen, want helaas zijn deze er te weinig. “Ten opzichte van mannen hebben zelfstandige vrouwen veel meer kwaliteiten; ze gaan meer op hun gevoel af en zijn inschikkelijker. Deze kenmerken leiden tot evenwichtige ondernemingen, waar personeel graag blijft werken. En dat resulteert weer in betere bedrijfsresultaten”, volgens Van Namen.    
Een tip van de interieurarchitect: “Verwezenlijk je droom, laat je door niemand afremmen en blijf in jezelf geloven.”

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het gevaar van een gameverslaving

Gamen staat gelijk aan drank, drugs, pillen en gokken. Het is niet mijn bedoeling om games te vernietigen, maar ik wil vrienden en kennissen wel bewust maken van hoe serieus en gevaarlijk een onschuldige bezigheid als gamen kan zijn. Volgens Druglijn staat het zelfs gelijk aan een drank-, drugs-, pillen- of gokverslaving. https://www.druglijn.be/drugs-abc/gamen/risicos In sommige gevallen is er daadwerkelijk sprake van een gameverslaving. Tot op heden wordt het nog niet officieel erkend als een psychiatrische stoornis, maar er vindt al wel wetenschappelijk onderzoek plaats. Bij elke verslaving geldt dat op een gegeven moment een bepaalde behoefte onweerstaanbaar wordt. 'Willen gamen' wordt dan ook een kwestie van 'moeten gamen'. Zelf ken ik een aantal mensen die in het verleden kampten met een gameverslaving. Ze zijn er invalide door geraakt. Te lang en te veel gamen kan een eerste stap zijn naar een mogelijke gameverslaving en psychiatrische stoornis als gevolg. W…

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbal trainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Voor het seizoen 2020-2021 is K.Rupel Boom FC op zoek naar gemotiveerde jeugdopleiders om ons team te komen versterken in ons nieuwe project KRBFC 2.0 Waarom bij KRBFC jeugdopleider warden...
Je werkt binnen deze familiale club als "ONE TEAM" binnen onze vernieuwd structuur, omkadering & accommodatie (nieuwe kunstgrasvelden).De club biedt interne begeleiding, opleiding, ondersteuning & doorgroeimogelijkheden.We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionale niveau en bieden hen spelplezier gecombineerd met een goede opleiding binnen een van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11Wil zoeken nu nog nieuwe collega's voor volgende leeftijden:
1x U7(3v3)1x U8 & U9(5v5)1x 12W (8v8 — Getuigschrift B)lx U14IP (Getuigschrift B/opleiding UEFA B)
Wens je wat meer informatie? neem contact op via: TVJO@krupelboomfc.be

Een van de nieuwigheden binnen de club onder KRBFC 2.0 kan je hierin mogelijk helpen die stap te zetten. Vanaf SZ20-21 wordt er een interne jeugds…

Paintings for sale Johan MESSELY and AVEAS

Paintings for sale Johan MESSELY and AVEAS My friend professor living in West Flanders would like to sell a number of paintings. Because he has already reached a very respectful age, he has to say goodbye to certain things. Viewing can in Bruges, sale directly from owner. Especially since I have many connections in international business not only in Belgium, I write description in English so that everyone can read this description. Painter Johan MESSELY and AVEAS Johan (1953) Grew up in the artistic world of father Paul Messely (painter) who was Johan's great example and impulse. After studying engineering and photography, he settled as a photographer in Menen, but eventually chose to turn his hobby into his profession. Johan paints southern-tinted scenes in which the play of light and shadow prevails. The oil paintings are sunny and colorful and radiate optimism and joy of life. He works figuratively with an impressionistic approach. In addition to oil paint, Johan also has…