Vrouwelijke ondernemers zijn te bescheiden ( Vindazo tips )


In 2014 vestigde Britt Van Namen,
interieurarchitect, haar privé ontwerpbureau. Ze werkt met een voltijds arbeidskracht en sedert een jaar werkt ze in haar nieuw werkruimte in Turnhout. Komende zomer volbrengt ze haar zestigste project.
Met haar verhaal wil ze andere bedrijvige vrouwen aanmoedigen.

Britt volbracht in 2011 haar studie als interieurarchitect in Antwerpen aan de Artesis Hogeschool. Na een tijd als zelfstandige te hebben gewerkt, opende ze in 2014 haar privé ontwerpbureau. Ze is met name toegespitst op kantoren, detailhandel en residentiële totaalprojecten.

Een gevarieerde baan

Volgens Van Namen is haar baan zo variërend dat ze niet het gevoel heeft dat ze aan het werk is. “Ieder project wordt vanaf nul opgebouwd en bestaat uit verschillende etappes. Het begint met het contact maken met cliënten, het ontwikkelen, zoektocht naar materieel, benaderen van ondernemers en de daadwerkelijke uitvoering.”

De interieurarchitect vindt het fijn te werken in een “mannenwereld”. Zelf zegt ze heel direct en energiek te zijn; iets dat op prijs wordt gesteld in de bouw. Daarnaast helpt het haar met ondernemen en het opbouwen van werkrelaties.

Eigen werkgroep

Sinds een jaar heeft Britt een voltijds arbeidskracht in het team. “Ondernemen betekent groeien. Sinds ik een werknemer in dienst hebt genomen heb ik meer tijd voor persoonlijk contact met cliënten en providers. Ik hoop mijn team in de toekomst uit te breiden en eens met een unit te werken waar elkeen een eigen project beheert.”

Haar bedrijfsruimte in Turnhout deelt ze met een andere zelfstandige. Het is een bewuste keuze die ze heeft gemaakt; “door kennis en netwerken te delen, hoop ik met mijn bedrijf nog verder te groeien.”

Van Namen wil graag gezien worden als een voorbeeld voor andere bedrijvige vrouwen, want helaas zijn deze er te weinig. “Ten opzichte van mannen hebben zelfstandige vrouwen veel meer kwaliteiten; ze gaan meer op hun gevoel af en zijn inschikkelijker. Deze kenmerken leiden tot evenwichtige ondernemingen, waar personeel graag blijft werken. En dat resulteert weer in betere bedrijfsresultaten”, volgens Van Namen.    
Een tip van de interieurarchitect: “Verwezenlijk je droom, laat je door niemand afremmen en blijf in jezelf geloven.”

Reacties