Verhoog je kansen bij een sollicitatiegesprek ( Vindazo tips )


Heb je later op de dag een belangrijk sollicitatiegesprek en ben je zenuwachtig voor het uitkomst ervan? Deze 5 tips zullen je helpen je kansen te verhogen om aangenomen te worden. Deze tips zijn absoluut geen standaard tips, dus lees vooral verder!


Verricht een goede daad
Help een ouder persoon met de boodschappen in de auto te zetten, of help iemand naar de overkant van de straat. Door een goede daad te verrichten, zul je merken dat je jezelf een stuk beter voelt! Nog een voordeel hiervan is dat je jouw goede daad kunt vertellen tijdens je sollicitatiegesprek, wat zorgt voor positieve energie.

Ga even sporten
Jezelf fysiek inspannen werkt erg oppeppend. Al die endorfines die door je lijf gieren zullen je goed doen! Uiteraard moet je dit niet doen net voordat je moet vertrekken naar je potentiƫle werkgever, maar ruim van tevoren. Je hebt natuurlijk wel ruim de tijd nodig om jezelf op te frissen en er op je best uit te zien!

Consumer wat lichts
Je kunt je belangrijke sollicitatiegesprek natuurlijk niet beginnen op een lege maag. Je denkt dan alleen maar aan eten en je zal waarschijnlijk concentratieproblemen ervaren omdat je zo'n honger hebt. Zorg er dus voor dat je niet met een lege maag het gesprek in gaat. Eet wat lichts voorafgaand aan het gesprek, zodat je 100% gefocust kunt blijven en niet aan je honger hoeft te denken. Probeer er wel op te letten dat je niet teveel eet! Als je te vol zit, zul je jezelf ook niet comfortabel voelen tijdens dat doorslaggevende gesprek.

Zorg ervoor dat je niet met volle zakken zit
Een overvolle portemonnee, een sleutelbos waar je u tegen zegt en daar nog eens je smartphone ergens tussen gepropt is natuurlijk geen gezicht. Je hebt je natuurlijk op je best gekleed en het zou zonde zijn als het hierdoor wordt verpest. Stop zo min mogelijk in je zakken en stop zoveel mogelijk in bijvoorbeeld je aktetas, of laat alles wat je niet nodig hebt in je auto liggen. Vergeet ook niet je smartphone op stil te zetten of zelfs helemaal uit te schakelen! Niets is irritanter tijdens een gesprek als een telefoon die continu afgaat door inkomende berichten, notificaties en telefoontjes.

Laat een positieve indruk achter bij de receptionist
Je komt binnen en de eerste persoon waar je mee te maken krijgt, is de receptionist(e). Deze persoon zal jou aanmelden bij degene met wie je het gesprek hebt, dus beter laat je al meteen in het begin een goede indruk achter!

Reacties