Doorgaan naar hoofdcontent

Verdien jij net zoveel als je collega? ( Vindazo tips )

Verdien jij net zoveel als je collega die hetzelfde werkt doet? Het gevoel van een eerlijk salaris
berust op redelijkheid en competitiviteit. Als het verschil in salaris tussen jou en je collega's groot is, geeft dit een gevoel van onrechtvaardigheid. Geslotenheid over het salaris vergroot dit gevoel alleen maar.

Maar liefst 38 procent van de ondervraagden vindt hun salaris te laag in vergelijking met die van hun collega's met eenzelfde soort functie binnen hetzelfde bedrijf. In vergelijking met collega's buiten het bedrijf, is de ontevredenheid groter: maar liefst 49 procent.

Scheve gezichten

Vindazo meent dat perceptie er veel mee te maken heeft. Zeker omdat volgens Vindazo in de Vlaamse cultuur het moeilijk is om over salaris te praten. Volgens hem vindt 6 op de 10 dat er discreet met salarisinformatie om moet worden gegaan. Alleen ontstaat door deze geslotenheid een verhoogde kans op ontevredenheid. Zelfs kleine salarisverschillen kunnen tot scheve gezichten leiden.

Helpt openheid een gevoel van vertrouwen te geven over het loonbeleid?
Brouwers denkt dat te veel openheid over salaris juist averechts kan werken. Een bedrijf dat te open communiceert over de salarissen van al je collega's en de verschillen daar tussen, kan juist het gevoel van onrechtvaardigheid bij jou versterken. Grote onverklaarbare verschillen schept dan extra wantrouwen.

Maar wanneer een werknemer het idee heeft minder te verdienen dan zijn collega's, kan openheid dit beeld bijstellen. Dan pakt communicatie over loonbeleid juist positief uit. Het beste is als werkgever om in te spelen op de informatiebehoefte en verwachtingen binnen je organisatie. Leg duidelijk uit hoe het beloningssysteem binnen de organisatie werkt. Dit kan juist een werknemer motiveren om beter te presteren. Houd de informatie concreet en face to face, maar niet te gedetailleerd door het verschil in procenten of getallen uit te drukken.

Is loonpolitiek eerlijk?

In de arbeidsmarkt wordt volop onderhandeld over salaris. Brouwers zegt daarin niet naïef te zijn. Toch kan loonbeleid handvatten bieden. Daar mag van afgeweken worden, maar doe dat niet teveel. Het gevaar dat daarbij ontstaat is het weer toenemen van het wantrouwen wat je net wilde voorkomen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het gevaar van een gameverslaving

Gamen staat gelijk aan drank, drugs, pillen en gokken. Het is niet mijn bedoeling om games te vernietigen, maar ik wil vrienden en kennissen wel bewust maken van hoe serieus en gevaarlijk een onschuldige bezigheid als gamen kan zijn. Volgens Druglijn staat het zelfs gelijk aan een drank-, drugs-, pillen- of gokverslaving. https://www.druglijn.be/drugs-abc/gamen/risicos In sommige gevallen is er daadwerkelijk sprake van een gameverslaving. Tot op heden wordt het nog niet officieel erkend als een psychiatrische stoornis, maar er vindt al wel wetenschappelijk onderzoek plaats. Bij elke verslaving geldt dat op een gegeven moment een bepaalde behoefte onweerstaanbaar wordt. 'Willen gamen' wordt dan ook een kwestie van 'moeten gamen'. Zelf ken ik een aantal mensen die in het verleden kampten met een gameverslaving. Ze zijn er invalide door geraakt. Te lang en te veel gamen kan een eerste stap zijn naar een mogelijke gameverslaving en psychiatrische stoornis als gevolg. W…

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbal trainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Voor het seizoen 2020-2021 is K.Rupel Boom FC op zoek naar gemotiveerde jeugdopleiders om ons team te komen versterken in ons nieuwe project KRBFC 2.0 Waarom bij KRBFC jeugdopleider warden...
Je werkt binnen deze familiale club als "ONE TEAM" binnen onze vernieuwd structuur, omkadering & accommodatie (nieuwe kunstgrasvelden).De club biedt interne begeleiding, opleiding, ondersteuning & doorgroeimogelijkheden.We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionale niveau en bieden hen spelplezier gecombineerd met een goede opleiding binnen een van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11Wil zoeken nu nog nieuwe collega's voor volgende leeftijden:
1x U7(3v3)1x U8 & U9(5v5)1x 12W (8v8 — Getuigschrift B)lx U14IP (Getuigschrift B/opleiding UEFA B)
Wens je wat meer informatie? neem contact op via: TVJO@krupelboomfc.be

Een van de nieuwigheden binnen de club onder KRBFC 2.0 kan je hierin mogelijk helpen die stap te zetten. Vanaf SZ20-21 wordt er een interne jeugds…

Paintings for sale Johan MESSELY and AVEAS

Paintings for sale Johan MESSELY and AVEAS My friend professor living in West Flanders would like to sell a number of paintings. Because he has already reached a very respectful age, he has to say goodbye to certain things. Viewing can in Bruges, sale directly from owner. Especially since I have many connections in international business not only in Belgium, I write description in English so that everyone can read this description. Painter Johan MESSELY and AVEAS Johan (1953) Grew up in the artistic world of father Paul Messely (painter) who was Johan's great example and impulse. After studying engineering and photography, he settled as a photographer in Menen, but eventually chose to turn his hobby into his profession. Johan paints southern-tinted scenes in which the play of light and shadow prevails. The oil paintings are sunny and colorful and radiate optimism and joy of life. He works figuratively with an impressionistic approach. In addition to oil paint, Johan also has…