Voetbalhuiswerk: Anderlecht oefeningen, hooghouden, voetbal jongleren

"De basis is de bal zo snel mogelijk onder controle krijgen zodat je iets meer tijd hebt om te kijken”, aldus Johan Cruijff.

Krijg controle over de bal

Controle over de bal krijgen is dus een enorm belangrijke vaardigheid tijdens het voetballen. Wanneer de bal naar jou wordt geschoten, is het lastig om de bal direct door te spelen. Sterker nog, voor de meeste voetballers is hooghouden 2000 keer gemakkelijker dan de bal direct doorspelen. Krijg de bal dus eerst onder controle voordat je in de aanval gaat.

Naast de wijze woorden van Johan Cruijff, is het bij voetbaal ook ontzettend belangrijk om een goed balgevoel te hebben. Speel je hem door naar een teamgenoot of ga je zelf in de aanval? Afhankelijk van het moment kies je voor de een of de ander. Om meer zelfvertrouwen te krijgen en betere controle is het belangrijk om veel te oefenen. Daarbij kun je twee oefeningen doen:

- Hooghouden

- Tegen de muur spelen


►SUBSCRIBE for more videos !!
❤ Like and Subscribe ❤
http://www.youtube.com/c/SergioDenisfamily?sub_confirmation=1 Denis is thuis aan het oefenen in CR7 pak :-) 07-12-2017

Ga oefenen in hooghouden van de bal

Met hooghouden leer je niet alleen je evenwicht te bewaren, je concentratie te verhogen én je reactievermogen te verbeteren, maar krijg je ook meer zelfvertrouwen. En zelfvertrouwen zorgt uiteindelijk voor meer balbezit. Het is ontzettend leuk om de bal hoog te houden en het zal je steeds beter afgaan. Denk jij dat hooghouden saai is? Zeker niet, aangezien je kunt hooghouden met onder andere je hoofd, knieën en voeten. Daarnaast kun je alleen hooghouden of met één of meerdere vrienden. Natuurlijk is het leuk om teamoefeningen te doen, maar individuele vaardigheden zijn net zo belangrijk.

Leer hooghouden

De grootste voetbalspelers krijgen zonder enige moeite controle over de bal en kunnen minutenlang de bal hooghouden. 10 minuten of zelfs 30 minuten achter elkaar hooghouden, daar hebben zij geen enkel probleem mee. Lukt jou dat ook al? Ga zoveel mogelijk oefenen. Op een gegeven moment zul je de bal hoog kunnen houden zonder daarbij na te denken. Na een tijdje zul je zelfs kunnen praten, lopen of om je heen kijken tijdens het hooghouden. En voor je het weet kun je hem zelfs 1000 keer en meer hooghouden. Maar nu het belangrijkste, wat is de juiste manier om hooghouden te leren? Aangezien we vanuit meerdere kinderen die vraag al hebben gekregen, hebben we aantal video's hiervoor geselecteerd. Kijk ze dus snel en ga aan de slag! Belangrijk hier dat je de bal vangt en van handen begint om twee voeten kunnen gebruiken!

Oefeningen in 1 video gecompileerd. Training 45 min bevat:
- 10 basis oefeningen - 10 dribbels 








Reacties