Doorgaan naar hoofdcontent

Facebook gebruiken als marketing kanaal

Binnen social media zijn er geen directe marketing regels. Je bent als bedrijf vrij in het posten wat je wilt, zolang het binnen de facebook policies blijft. Als bedrijf maak je een bedrijfsprofiel aan op facebook, zodat je reclame kan maken voor je bedrijf. Dit is namelijk verboden op een persoonlijk profiel. De posts die je op social media doet zijn meestal afgestemd op de dienst die je aanbiedt.

Op facebook is het belangrijk dat je als bedrijf goede content, maar ook veel content plaatst. Door regelmatig interessante en leuke artikels te plaatse op facebook, geraken mensen geïnteresseerd in je pagina en blijven je zo ook langer volgen.

Volgens onderzoeken is het aangeraden om 3 tot 5 keer per dag te posten. Om interessant te blijven is gevarieerd posten belangrijk. Dit is geen gemakkelijke job, en daarom is een team van marketeers zeker aan te raden. Social media wordt alsmaar meer populairder. Ook rekruterings software zoals Vindazo gebruiken facebook om de vacatures van klanten op te plaatsen. Facebook wordt dus voor vele doeleinden gebruikt en beschikt nog over veel mogelijkheden in de toekomst.


Onthoud dat je op social media vrijheid hebt, en houd het dus niet alleen bij verkoop achtige posts. Je wilt populariteit en awarenes creëren. Stel vragen, geef tips en zorg voor content dat je publiek interessant en leuk vind.

Als u geïnteresseerd bent in een ratio waar je je aan kan vast houden. Dan is het aan te raden om 1 van de 5 posts commercieel gericht te maken. Je bent tenslotte een bedrijf dat wilt verkopen, dus dit mag je ook zeker niet vergeten.


Nu is het de tijd om als bedrijf de terreinen van social media te betreden, en maak je bedrijf net dat tikkeltje bekender.

Hoe maak je een social media strategie?Stap 1. Stel marketingdoelen voor sociale media in die aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen


Stel S.M.A.R.T. doelen


De eerste stap naar het creëren van een winnende strategie is het vaststellen van uw doelstellingen en doelen. Zonder doelen kunt u geen succes of rendement op investering (ROI) meten.


Elk van uw doelen moet zijn:

  • Specifiek
  • Meetbaar
  • Bereikbaar
  • Relevant
  • Tijdsgebonden


Dit is het bedrijfsprofiel van S.M.A.R.T. doel kader. Het zal uw acties leiden en ervoor zorgen dat ze tot echte bedrijfsresultaten leiden.


Houd zinvolle statistieken bij


Vanity-statistieken zoals retweets en likes zijn gemakkelijk te volgen, maar het is moeilijk om hun echte waarde te bewijzen. Richt u in plaats daarvan op doelen zoals gegenereerde leads, webverwijzingen en conversieratio.


Bekijk voor inspiratie essentiële statistieken voor sociale media.

Misschien wil je verschillende doelen bijhouden voor verschillende kanalen, of zelfs een ander gebruik van elk kanaal. Benefit Cosmetics stimuleert bijvoorbeeld de merkbekendheid met zijn betaalde sociale campagnes, maar meet de acquisitie en betrokkenheid voor organische sociale berichten.


Neem contact met ons op voor meer informatie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het gevaar van een gameverslaving

Gamen staat gelijk aan drank, drugs, pillen en gokken. Het is niet mijn bedoeling om games te vernietigen, maar ik wil vrienden en kennissen wel bewust maken van hoe serieus en gevaarlijk een onschuldige bezigheid als gamen kan zijn. Volgens Druglijn staat het zelfs gelijk aan een drank-, drugs-, pillen- of gokverslaving. https://www.druglijn.be/drugs-abc/gamen/risicos In sommige gevallen is er daadwerkelijk sprake van een gameverslaving. Tot op heden wordt het nog niet officieel erkend als een psychiatrische stoornis, maar er vindt al wel wetenschappelijk onderzoek plaats. Bij elke verslaving geldt dat op een gegeven moment een bepaalde behoefte onweerstaanbaar wordt. 'Willen gamen' wordt dan ook een kwestie van 'moeten gamen'. Zelf ken ik een aantal mensen die in het verleden kampten met een gameverslaving. Ze zijn er invalide door geraakt. Te lang en te veel gamen kan een eerste stap zijn naar een mogelijke gameverslaving en psychiatrische stoornis als gevolg. W…

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbal trainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Voor het seizoen 2020-2021 is K.Rupel Boom FC op zoek naar gemotiveerde jeugdopleiders om ons team te komen versterken in ons nieuwe project KRBFC 2.0 Waarom bij KRBFC jeugdopleider warden...
Je werkt binnen deze familiale club als "ONE TEAM" binnen onze vernieuwd structuur, omkadering & accommodatie (nieuwe kunstgrasvelden).De club biedt interne begeleiding, opleiding, ondersteuning & doorgroeimogelijkheden.We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionale niveau en bieden hen spelplezier gecombineerd met een goede opleiding binnen een van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11Wil zoeken nu nog nieuwe collega's voor volgende leeftijden:
1x U7(3v3)1x U8 & U9(5v5)1x 12W (8v8 — Getuigschrift B)lx U14IP (Getuigschrift B/opleiding UEFA B)
Wens je wat meer informatie? neem contact op via: TVJO@krupelboomfc.be

Een van de nieuwigheden binnen de club onder KRBFC 2.0 kan je hierin mogelijk helpen die stap te zetten. Vanaf SZ20-21 wordt er een interne jeugds…

Paintings for sale Johan MESSELY and AVEAS

Paintings for sale Johan MESSELY and AVEAS My friend professor living in West Flanders would like to sell a number of paintings. Because he has already reached a very respectful age, he has to say goodbye to certain things. Viewing can in Bruges, sale directly from owner. Especially since I have many connections in international business not only in Belgium, I write description in English so that everyone can read this description. Painter Johan MESSELY and AVEAS Johan (1953) Grew up in the artistic world of father Paul Messely (painter) who was Johan's great example and impulse. After studying engineering and photography, he settled as a photographer in Menen, but eventually chose to turn his hobby into his profession. Johan paints southern-tinted scenes in which the play of light and shadow prevails. The oil paintings are sunny and colorful and radiate optimism and joy of life. He works figuratively with an impressionistic approach. In addition to oil paint, Johan also has…