Doorgaan naar hoofdcontent

5 tips om een job te vinden


Ben je pas afgestudeerd en vind je niet meteen een job die je aanspreekt? Geen paniek, je droomjob komt er nog wel aan. Ondanks dat het voor jongeren vandaag de dag geen gemakkelijke tijd is op de arbeidsmarkt, is er nog geen reden tot paniek. Onderstaand artikel bespreekt 5 tips die je kan toepassen in het vinden naar jouw droomjob.1.    Begin op tijd
In de periodes juni en september worden bedrijven overspoeld met spontane sollicitaties en cv ’s van pas afgestudeerden. Wanneer jij gedurende deze periode ook gaat solliciteren, moet je tussen alle andere sollicitanten eruit springen. Dit is natuurlijk een moeilijke opdracht want naast een goed cv moet je ook een krachtige en sterke motivatiebrief kunnen voorleggen die uitlegt waarom dat bedrijf voor jouw zou moeten kiezen. Maar je kan natuurlijk ook al veel vroeger beginnen te solliciteren waardoor je tevens ook weg blijft uit de pool van studenten die solliciteren in de periode juni – september. Wanneer je een jobaanbieding ziet die je interesseert, wacht dan zeker niet tot de deadline maar onderneem meteen actie. Hoe sneller je erbij bent, hoe beter! En krijg je bij je eerste sollicitatie de job niet? Niet getreurd, de ervaring die je hebt opgedaan zal je helpen in de toekomst.

2.    Zet zelf de eerste stap
Neem zelf het initiatief en wacht zeker niet dat bedrijven jou een jobaanbieding sturen. Een goed begin is het opstellen van een lijstje van potentiële bedrijven waar je wilt gaan werken. Daarna kan je zelf een motivatiebrief opstellen voor een spontane sollicitatie. Als er op dat moment geen geschikte functie voor jou beschikbaar is, zal het bedrijf je cv opslaan in een soort pool. Wanneer er dan een functie beschikbaar komt die overeenkomt met jou kennis, kan het bedrijf je cv terugvinden in deze pool en je alsnog contacteren. Zet ook juiste zoekwoorden in jouw motivatiebrief want deze wordt dikwijls opgeslagen in het systeem. 

3.    Stel een plan B op
Door de crisis is het vandaag de dag niet gemakkelijk om meteen je droomjob te vinden. Hou er dus rekening mee dat je eerste job niet datgene gaat zijn wat je echt 100% wilt. Blijf ook zoeken naar andere functies, sectoren en dergelijke. Ook moet je rekening houden met je loonsverwachtingen want als je net afgestudeerd bent, kan je geen hoge looneisen stellen. Heb je een ontslagbrief gekregen en moet nu nieuwe stap beginnen, kijk ook vacatures met knelpuntberoepen want daar heb je het meeste kans op success. Misschien heb je iets dichtbij dat toch veel gezocht wordt en daar kan je lang en succesvol werken. 

4.    Overweeg stages of vrijwilligerswerk
Hoe langer je werkloos bent, hoe moeilijker het wordt om aan een baan te geraken. Daarom is het ook belangrijk dat je andere opties overweegt zoals stages en vrijwilligerswerk. Stagiairs worden nog altijd veel aangenomen door bedrijven en het is tegelijk ook een opportuniteit voor jezelf om kennis op te doen. En misschien is een stage de eerste stap naar een vaste job.

5.    Laat je kennen
Gebruik sociale kanalen om je netwerk aan te spreken in je zoektocht naar je job. Het aanmaken van een LinkedIn account is daarvan een goed voorbeeld. Je zou zeker niet de eerste zijn die via vrienden een jobopportuniteit krijgt. Daarnaast bouw je ook op lange termijn een netwerk op want je toekomstgericht kan helpen. Ook het opladen van je cv’s op online jobsites zoals vindazo.be en nieuwejobs.com kunnen je helpen in de zoektocht naar je eerste job.

Het vinden van een eerste job is niet altijd even gemakkelijk. Belangrijk is dat je niet opgeeft en blijft volharden in je zoektocht naar je job. Bovenstaande tips zullen je alvast goed kunnen helpen in deze zoektocht.


Reacties

Populaire posts van deze blog

We strive to develop quality mobile and web applications

Life isn't about finding. Life is about creating. Only those who risk going too far can possibly creating something valuable. I started a new company for custom web development and marketing.

See this video on Youtube

Dergatsjev show you fascinating and cool personal videos, which are provided with all kinds of tips & tricks. Whether it's match-play tutorials, live performances, football, entertainment or travel and events. You can find it on our own YouTube channel! fully provided with commentary, we show you the coolest videos. Subscribe now to our YouTube channel to stay informed of our latest and newest videos!  

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbaltrainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Wij - K. Rupel Boom FC - zijn voor volgend seizoen 2021-2022 op zoek naar gemotiveerde jeugdtrainers. Wil je ons team komen versterken binnen ons nieuw project KRBFC 2.0, lees dan hieronder waarom jeugdtrainer worden bij KRBFC iets voor jou zou kunnen zijn ...   Waarom bij K.Rupel Boom FC jeugdopleider worden? Wij zijn een familiale club. We werken als "ONE TEAM" in een vernieuwde structuur en omkadering met topaccommodatie (nieuwe kunstgrasvelden). Je krijgt interne begeleiding, opleiding en ondersteuning aangeboden door onze club. Er zijn ook doorgroeimogelijkheden. We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionaal niveau en bieden een combinatie van spelplezier en degelijke opleiding binnen één van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11. Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe collega's voor verschillende leeftijdsgroepen. We hebben vacatures voor: T2 voor U19 & Beloften ( UEFA B of UEFA A & physical coaching zou een troef zijn )  U10IP ( Get.