Doorgaan naar hoofdcontent

5 tips om een job te vinden


Ben je pas afgestudeerd en vind je niet meteen een job die je aanspreekt? Geen paniek, je droomjob komt er nog wel aan. Ondanks dat het voor jongeren vandaag de dag geen gemakkelijke tijd is op de arbeidsmarkt, is er nog geen reden tot paniek. Onderstaand artikel bespreekt 5 tips die je kan toepassen in het vinden naar jouw droomjob.1.    Begin op tijd
In de periodes juni en september worden bedrijven overspoeld met spontane sollicitaties en cv ’s van pas afgestudeerden. Wanneer jij gedurende deze periode ook gaat solliciteren, moet je tussen alle andere sollicitanten eruit springen. Dit is natuurlijk een moeilijke opdracht want naast een goed cv moet je ook een krachtige en sterke motivatiebrief kunnen voorleggen die uitlegt waarom dat bedrijf voor jouw zou moeten kiezen. Maar je kan natuurlijk ook al veel vroeger beginnen te solliciteren waardoor je tevens ook weg blijft uit de pool van studenten die solliciteren in de periode juni – september. Wanneer je een jobaanbieding ziet die je interesseert, wacht dan zeker niet tot de deadline maar onderneem meteen actie. Hoe sneller je erbij bent, hoe beter! En krijg je bij je eerste sollicitatie de job niet? Niet getreurd, de ervaring die je hebt opgedaan zal je helpen in de toekomst.

2.    Zet zelf de eerste stap
Neem zelf het initiatief en wacht zeker niet dat bedrijven jou een jobaanbieding sturen. Een goed begin is het opstellen van een lijstje van potentiĆ«le bedrijven waar je wilt gaan werken. Daarna kan je zelf een motivatiebrief opstellen voor een spontane sollicitatie. Als er op dat moment geen geschikte functie voor jou beschikbaar is, zal het bedrijf je cv opslaan in een soort pool. Wanneer er dan een functie beschikbaar komt die overeenkomt met jou kennis, kan het bedrijf je cv terugvinden in deze pool en je alsnog contacteren. Zet ook juiste zoekwoorden in jouw motivatiebrief want deze wordt dikwijls opgeslagen in het systeem. 

3.    Stel een plan B op
Door de crisis is het vandaag de dag niet gemakkelijk om meteen je droomjob te vinden. Hou er dus rekening mee dat je eerste job niet datgene gaat zijn wat je echt 100% wilt. Blijf ook zoeken naar andere functies, sectoren en dergelijke. Ook moet je rekening houden met je loonsverwachtingen want als je net afgestudeerd bent, kan je geen hoge looneisen stellen. Heb je een ontslagbrief gekregen en moet nu nieuwe stap beginnen, kijk ook vacatures met knelpuntberoepen want daar heb je het meeste kans op success. Misschien heb je iets dichtbij dat toch veel gezocht wordt en daar kan je lang en succesvol werken. 

4.    Overweeg stages of vrijwilligerswerk
Hoe langer je werkloos bent, hoe moeilijker het wordt om aan een baan te geraken. Daarom is het ook belangrijk dat je andere opties overweegt zoals stages en vrijwilligerswerk. Stagiairs worden nog altijd veel aangenomen door bedrijven en het is tegelijk ook een opportuniteit voor jezelf om kennis op te doen. En misschien is een stage de eerste stap naar een vaste job.

5.    Laat je kennen
Gebruik sociale kanalen om je netwerk aan te spreken in je zoektocht naar je job. Het aanmaken van een LinkedIn account is daarvan een goed voorbeeld. Je zou zeker niet de eerste zijn die via vrienden een jobopportuniteit krijgt. Daarnaast bouw je ook op lange termijn een netwerk op want je toekomstgericht kan helpen. Ook het opladen van je cv’s op online jobsites zoals vindazo.be en nieuwejobs.com kunnen je helpen in de zoektocht naar je eerste job.

Het vinden van een eerste job is niet altijd even gemakkelijk. Belangrijk is dat je niet opgeeft en blijft volharden in je zoektocht naar je job. Bovenstaande tips zullen je alvast goed kunnen helpen in deze zoektocht.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Voetbaltrainer gezocht in Antwerpen, voetbal trainer / coach worden? Gediplomeerde Jeugdtrainer?

Voor het seizoen 2020-2021 is K.Rupel Boom FC op zoek naar gemotiveerde jeugdopleiders om ons team te komen versterken in ons nieuwe project KRBFC 2.0 Waarom bij KRBFC jeugdopleider warden...
Je werkt binnen deze familiale club als "ONE TEAM" binnen onze vernieuwd structuur, omkadering & accommodatie (nieuwe kunstgrasvelden).De club biedt interne begeleiding, opleiding, ondersteuning & doorgroeimogelijkheden.We begeleiden spelers op interprovinciaal en/of regionale niveau en bieden hen spelplezier gecombineerd met een goede opleiding binnen een van onze ontwikkelingsfases 2v2/3v3/5v5/8v8/11v11Wil zoeken nu nog nieuwe collega's voor volgende leeftijden:
1x U7(3v3)1x U8 & U9(5v5)1x 12W (8v8 — Getuigschrift B)lx U14IP (Getuigschrift B/opleiding UEFA B)
Wens je wat meer informatie? neem contact op via: TVJO@krupelboomfc.be

Een van de nieuwigheden binnen de club onder KRBFC 2.0 kan je hierin mogelijk helpen die stap te zetten. Vanaf SZ20-21 wordt er een interne jeugds…

Bulgarije Aqua Paradise Resort goedkope vakantie, last minutes, all inclusive, low budget op reis

In Bulgarije zocht ik altijd naar getalenteerde softwareontwikkelaars, dus het werd niet als een resort beschouwd, maar vanwege de corona-crisis moest ik de vakantie combineren met een zakenreis naar Bulgarije. Dit is een goede beslissing, want Bulgarije heeft veel te bieden en wordt terecht het "beste geheim van Europa" genoemd. Het is ook leuk om te weten dat het lokale leven hier nog steeds verrassend goedkoop is.


Ik heb een hotel geboekt in Nesebar, een dorp met oude en nieuwe delen, gelegen op een rotsachtig schiereiland, niet ver van ons kantoor in Burgas. Je ziet een prachtige orthodoxe kerk en veel waterladders. Voor de budgetprijs die ik betaalde, hebben we een deluxe kamer met twee kamers met twee doucheruimtes en alle gemakken.
Vakantie Bulgarije: een land vol natuur, stranden en plezierJa, steeds meer Nederlanders en Belgen beschouwen Bulgarije als vakantiebestemming. Gezinnen met kinderen, jongeren die erop uit willen of mensen die houden van natuur en cultuur en …

Het eerste vaccin tegen coronavirus ter wereld is geregistreerd in Rusland

MOSKOU, 11 augustus - RIA Novosti. 'S Werelds eerste vaccin tegen het coronavirus is geregistreerd in Rusland, maakte Vladimir Poetin bekend tijdens een bijeenkomst met overheidsfunctionarissen.
De president merkte op dat het medicijn effectief werkt, een stabiele immuniteit vormt en alle noodzakelijke controles heeft doorstaan. Het staatshoofd bedankte de specialisten voor hun werk en wenste succes aan de wetenschappers die aan andere vaccins werken.
Poetin gaf toe dat een van zijn dochters al was ingeƫnt.
"In die zin nam ze deel aan het experiment. Na de eerste vaccinatie was haar temperatuur 38, de volgende dag - 37 met een beetje - en dat is alles," zei hij.
Volgens hem is de temperatuur na de tweede injectie ook een beetje gestegen, maar nu voelt zijn dochter zich goed en zijn haar antilichaamtiters hoog. Wanneer begint de productieHet staatshoofd sprak de hoop uit dat de massaproductie van het vaccin in de nabije toekomst zal beginnen. Hij vroeg het hoofd van het minis…