Wat is een engineer?


Wat is een engineer?


De term ‘engineer’ is verbonden met ‘ingenieur’, maar het verwijst naar een bredere betekenis van technische kennis. Een engineer is een specialist in vak engineering, dikwijls op het gebied van technische en elektronische ontwikkeling.

In de praktijk verwijst de beroepsnaam van een engineer dikwijls naar een welbepaalde technische taakomschrijving zoals: process engineer, mechanical engineers, software engineer, Automation Engineer, CFD Engineer, HVAC Engineer, Mechanical Engineering.



Wat is dan engineering? Bij engineering in het algemeen wordt verstaan : het toepassing van wetenschappelijke, wiskundige, economische, sociale en/of praktische wetenschappen voor het ontwerpen en opbouwen van ( technische ) gestructureerde, apparaten, machines, systemen en methodes die een rectificatie van het dagelijks leven verbeteren. Er zijn vele specialisaties in engineering ( denk aan programmatuur, mechanical, process, investment, sales, supply chain, safety of mud engineering, etc. ), die met elkander laag bezitten dat ze zich uitlijnen op het fantaseren en ontwerpen van ( veelal technische ) oplossingen.

Wat doet een engineer?



Tijdens projecten zijn de engineers verantwoordelijk voor de technologisch onderzoek, berekeningen en planning die nodig zijn voor een bouwkundig, industrieel, agrarisch of andersoortig ongelijkheid waarbij technologie het voornaamste rol speelt. Meestal zijn ze verantwoordelijk voor de vernieuwing en opwaardering van een project. Meer specifiek kunnen ze werken als technisch adviseur, haalbaarheidsonderzoek, ontwerpvoorstellen, berekeningen van kostenefficiëntie en gebruikers analyses. Hun precieze taken hangen af van niche waarin ze zich specialiseren.



Reacties