Collectie van rondo oefeningen

Collectie van "rondo" oefeningen die belangrijk zijn voor controle, passing, snel en slim beslissingen, juiste dribbel techniek, free space begrijp

Laten we beginnen met een paar citaten van beroemde spelers die Rondo hebben gebruikt om zich te ontwikkelen tot enkele van 's werelds beste spelers. "Alles wat er in een wedstrijd gebeurt, behalve schieten, kun je in een rondo doen. Het competitieve aspect, vechten om ruimte te maken, wat te doen als je in balbezit bent en wat te doen als je de bal niet hebt, hoe je 'one touch' voetbal speelt, hoe je de strakke aanval tegenwerkt en hoe je de bal terug wint . "~ Johan Cruyff (legendarische speler en coach van FC Barcelona en Nederland) "Het draait allemaal om rondos. Rondo, rondo, rondo. Elke dag. Het is de beste oefening die er is. Je leert verantwoordelijkheid en niet om de bal te verliezen. Als je de bal verliest, ga je in het midden. Pum-pum-pum-pum, altijd één aanraking. Als je in het midden gaat, is het vernederend, de rest juicht en lacht je toe. "~ Xavi (een van de beste middenvelders in FC Barcelona en de geschiedenis van Spanje)

Belangrijk: Als we de bal hebben dan kunnen ze niet scoren. Oefen de bal bezit!

De verdediging moet hard werken om bal te krijgen. Als je de bal hebt dan kan je rusten, zonder bal werken op maximum. Hoe meer pressing, hoe meer kans op fout van tegenstander.

Goede collectie van rondo oefeningen vanaf 3x1 en tot 11x11 :-)

3 x 5 spellers.

Oefeningen die ik gezien op de trening van Anderlecht, Barcelona, Atletico

Anderlecht

Barcelona

Eenvoudig opwarming met 2 of 3 spellers passing









Meer komt nog ....

Reacties