Technopolis Mechelen België - Dag van wetenschap 2018



Wetenschap en technologie dichter bij de mens brengen!
Zo klinkt de  visie van technopolis
Natuurlijk draait het bij Technopolis om wetenschap en technologie, en al het verbazingwekkende dingen dat daarbij komt kijken. Toch ligt de focus van ons Vlaamse centrum voor wetenschapscommunicatie niet alleen daarop.
Ook centraal staan: hun  bezoekers, de maatschappij waarin we leven, hun  partners en hun werknemers.
Ze richten op hun bezoekers. Ze willen wetenschap en technologie dichter bij hun bezoekers brengen. Door er op een objectieve, genuanceerde manier over te informeren. Er zijn verschillende technopolis activiteiten.  In groep krijgt men technopolis korting.
Maar er is meer: ze willen ook fascineren, en de mogelijkheid bieden om STEM skills te leren en daar zélf mee aan de slag te gaan.
En dus kiezen ze resoluut voor interactie: ze gaan in dialoog, vragen om mee na te denken en sporen aan tot creatie. Want wetenschap en technologie zijn belangrijk en relevant. Een boodschap die ze maar wat graag overbrengen.
Dat doen ze niet alleen in Technopolis zelf, maar ook via outreach en online activiteiten trachten  ze een zo groot mogelijk bereik te creëren. Daarbij profileren ze hun als inclusief science center. Eén dat iedereen voor alle technopolis leeftijd - ongeacht leeftijd, cultuur, geslacht en religie - aanspreekt, met voortdurende aandacht voor de verbreding van de doelgroepen, voornamelijk naar jongeren en jongvolwassenen.
Ze zetten daarbij in op een totaalbeleving. Ze gaan voor een originele, dynamische ervaring met een goed evenwicht tussen plezier en didactiek. Op een innovatieve, toekomstgerichte manier. Ze hebben weinig verloop en we zien niet veel technopolis vacatures staan.



Doe eens technopolis proefjes want daar kan men niet allen technopolis eten. Download technopolis app of schrijf een technopolis review. Alles mag want al doende leert men. Veel plezier in technopolis Mechelen Belgium :)

Reacties